2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Több mint három tonna WC-papírtól szabadulna a Bundeswehr

Baki a német hadseregnél, az új adagolókba nem fér bele az eddig használt egészségügyi papír.

A német hadsereg elárverez közel 10 ezer tekercs olyan WC-papírt, amely nem fér be az újonnan beszerzett adagolókba a Bundeswehr létesítményeiben – számolt be róla a német RTL. 

A televíziós csatorna szerint a Bundeswehr összesen 12 raklapnyi, 360 dobozban tárolt, több mint 3 tonna szállítási súlyú WC-papírt kínált fel eladásra. A Bild című újság szerint ez a mennyiség egy átlagos német számára 211 évig lenne elegendő. 

A német hadsereg az RTL-nek elárulta, hogy az eladás oka az volt, hogy a Bundeswehr egészségügyi létesítményeiben a WC-papíradagolókat egy másik cég által gyártott darabokra cserélték.

„Az előző cég toalettpapírja nem használható az új higiéniai adagolókban”

– közölte a Bundeswehr szóvivője. 

Az RTL hozzátett, a WC-papír mellett a licitálók egyéb árukat is vásárolhatnak a német hadseregtől, többek között irodafelszereléseket is. 

Nemcsak a WC-papír körül vannak problémák a Bundeswehrben márciusban Eva Högl, az ország fegyveres erőkért felelős parlamenti biztosa azt állította, hogy a Bundeswehrnek „mindenből túl kevés van, és 2022. február 24. óta pedig még kevesebb van”. Megjegyezte, hogy a német hadsereg sok laktanyájából

hiányoznak „működő vécék, tiszta zuhanyzók (...) és nem utolsósorban vezeték nélküli internet”.

Högl arra is rámutatott, hogy a kormány nem költötte el a tavaly az ukrajnai konfliktus miatt létrehozott 100 milliárd eurós (37 ezer milliárd forint) különleges védelmi alapból származó pénzt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató