2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Barkóczi Balázs: az árnyékkormány a magyarok utolsó reménye

A DK az oktatás helyzete miatt bírálta a kormányt, a KDNP a családok védelméről, a Fidesz pedig a nemzetpolitikáról beszélt kedden napirend előtt az Országgyűlés ülésén.

Barkóczi Balázs (DK) az oktatás helyzete miatt bírálta a kormányt. Azt mondta, lassan másfél éve tart a tanárok és a diákok tüntetése az Orbán-kormány őket semmibe vevő politikája ellen. Szerinte már Novák Katalin köztársasági elnök is elismerte, hogy az uniós forrásoktól függetlenül emelni kellene a tanárok bérét, a kormány azonban ehelyett „hazugságokba menekül”.

Amíg a kormány az Európai Unióra, Brüsszelre és Gyurcsányra mutogat, a DK azon dolgozik, hogy az uniós források a magyar emberekhez kerüljenek, és ne tudja azokat a kormány ellopni – fogalmazott.

Szerinte a DK árnyékkormánya maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy rendbe tegyék a közoktatást. Míg az Orbán-kormány könnygázzal fújja le a gyerekeket, egyetemeket üldöz el és árat emel, addig Dobrev Klára a pedagógusok bérét emelné és visszaadná a tanszabadságot – jelentette ki.

Rétvári Bence, a belügyi tárca államtitkára azzal vádolta a DK-t, hogy az uniós források ügyében Brüsszelben a magyar emberek és a pedagógusok ellen dolgozik, így állva bosszút azért, mert a magyarok nem a DK-t választották meg az előző választáson. Ezt elfogadhatatlannak nevezte, hangsúlyozva, hogy a magyar pedagógusok megérdemelnék a béremelést.

Szerinte

kétséges, hogy Dobrev Klára lenne Magyarország utolsó reménye, ő valójában Gyurcsány Ferenc utolsó reménye, hogy visszatérjen a hatalomba. 

(Demokrata)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató