2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Politico: Ukrajna miatt veszett össze Annalena Baerbock német és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter

Veszekedéssel végződött Annalena 360° Baerbock német külügyminiszter és magyar kollégája, Szijjártó Péter találkozója az OTP Bank ügye és az Ukrajnának nyújtott segélyek blokkolása miatt – írja a Politico.



“Négy diplomata szerint Németország és Magyarország hétfőn a brüsszeli külügyminiszteri találkozón összeveszett a magyar bank ukrajnai konfliktusban betöltött szerepe miatt” – áll a cikkben.

AZ ÚJSÁGÍRÓ SZERINT BAERBOCK ÉLESEN BÍRÁLTA SZIJJÁRTÓT, AMIÉRT NEM HAGYTA JÓVÁ A KIJEVNEK NYÚJTOTT TOVÁBBI UNIÓS KATONAI SEGÉLYT.

Emellett idézett néhány “nem részletezett jelentést” a magyar OTP Bankról, azzal vádolva azt, hogy megsértette a nemzetközi jogot – írta a lap.

BUDAPEST TAGADTA A VÁDAKAT, ÉS HELYTELENNEK NEVEZTE A JELENTÉSEKET – ÍRTA A POLITICO.

Szijjártó Péter hétfőn azt mondta, hogy Budapest mindaddig ellenezni kívánja az Európai Békealapból Ukrajna felfegyverzésére szánt 500 millió euró odaítélését, amíg az OTP “háborús szponzorként” szerepel.

Korábban az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség közölte, hogy az orosz hadseregnek nyújtott állítólagos kedvezményes hitelezés miatt vette fel a listára a magyar bankcsoportot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató