2023. június 04. - Bulcsú
EUR : 371.06
USD : 344.4
Időjárás ikon24°13°

Tízmilliós drogfogás – Három dílert kapcsoltak le a rendőrök Kőbányán

Több mint tízmillió forint értékű kábítószert lefoglaltak, három feltételezett dílert őrizetbe vettek a budapesti nyomozók.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószerbűnözés elleni osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást három férfival szemben.

Az eljárás adatai szerint az 53 éves K. Csabának két férfi volt a segítségére;  F. Richárd és O. Csaba, akik az anyagokat értékesítették és tárolták. A budapesti nyomozók 2023. május 17-én a főváros X. és II. kerületében ütöttek rajta a feltételezett elkövetőkön. 

K. Csabánál a kutatás során a rendőrök több mint nyolcszázezer forintot, mobiltelefont, elektronikai eszközöket, növényi törmeléket, kábítószergyanús anyaggal szennyezett nejlontasakokat, illetve közel egy kilogramm, az elsődleges teszt alapján amfetamint tartalmazó kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. F. Richárdtól a nyomozók több mint száz gramm, feltehetően szintén amfetamintartalmú kábítószergyanús anyagot, néhány gramm kokaint, nejlontasakokat, digitális mérleget és a porciózáshoz szükséges egyéb eszközöket és mobiltelefont foglaltak le.

O. Csaba otthonában a nyomozó hatóság tagjai több mint öt liter kábítószergyanús folyadékot, az elsődleges adatok szerint a Gina fantázianéven ismert partidrogot, illetve a hígításhoz használatos vegyi anyagokat találtak és foglaltak le. A lefoglalt anyagok feketepiaci értéke összesen több mint 13 millió forint.

A három férfit a rendőrök kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató