2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Továbbra sem találják Suhajda Szilárd hegymászót

A hegymászó nyomkövetője legutóbb nepáli idő szerint szerda este 19:30-kor küldött jelet, azóta nem jött hír a Mount Everest meghódítására indult magyar hegymászóról. Suhajda az általában megszokotthoz képest nagyon későn volt nagyon magasan, és hosszú ideje van úton.

Suhajda Szilárd műholdas nyomkövetőjének legutóbbi jelzése szerdán, nepáli idő szerint este 19:30-kor érkezett, azóta nem jött hír a Mount Everest meghódítására indult magyar hegymászóról – közölte szerda éjjel a küldetés kommunikációját segítő Hóhatár – a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal. Nepálban azóta felkelt a nap, most kora délután van, de egyelőre senki sem látta Suhajdát, aki azóta sem jelentkezett be.

A legutóbbi jelzés szerint nepáli idő szerint 19:30-kor 8795 méter magasan járt, a Hillary-lépcsőnél, és felfele mozgott. Ez 50 méterre van szintben a csúcstól, de adott esetben ez akár többórás mászás is lehet. Jeladója azóta nem küldött több jelet, és ő más módon sem jelentkezett – írták.

A nyomkövető kihagyása nem szokatlan jelenség, a tavalyi Lhoce-mászás alkalmával két napig nem tudta senki, merre jár a hegymászó  –  tették hozzá.

Ugyanakkor a hegymászó az általában megszokotthoz képest nagyon későn volt nagyon magasan, és hosszú ideje van úton. Mint írták, felkértek két serpát, hogy menjenek fel Suhajda Szilárd elé a 4-es táborba, hogy amikor reggel remélhetőleg oda leér, folyadékkal tudják őt várni. Bár Nepálban azóta már kora délután van, Suhajda azóta sem került elő.

 

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató