2023. május 29. - Magdolna
EUR : 372
USD : 346.63
Időjárás ikon25°15°

Az UEFA Európa Liga budapesti döntőjére 50 ezer külföldi szurkoló érkezhet

Torlódásokra és késésekre figyelmeztet a Budapest Airport a jövő hét közepén. Szerdán rendezik a budapesti Puskás Arénában az UEFA Európa Liga döntőjét, ahol a Roma és a Sevilla játszik a trófeáért. A repülőtér közleménye szerint a szokásos járatok mellett további 20 ezer utas érkezését várják a mérkőzésre, emiatt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és környékén átalakul a szokásos forgalom.

Május 31-én rendezik meg Budapesten, a Puskás Arénában az UEFA Európa Liga döntőt. A Budapest Airport a hatóságokkal közösen hónapok óta készül a mérkőzéssel összefüggő repülőtéri folyamatok gördülékeny kezelésre, a csapatok, a VIP járatok és a várhatóan több tízezer szurkoló fogadására.

A Budapest Airport felhívja az utasok figyelmét, hogy a döntő napján, valamint az azt megelőző és az azt követő napon (vagyis május 30. és június 1. között) a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és környékén megnövekedett forgalomra, a repülőtéren pedig esetlegesen a szokásosnál hosszabb várakozási időre számítsanak.

A Budapest Airport közleményében azt írta, hogy az UEFA Európa Liga döntő a csapatok és a szurkolók érkezése és távozása miatt a repülőtér és a fővárosi infrastruktúra történetének egyik legkomolyabb kihívást jelentő feladata. 

Másfél nap alatt több mint 70, szurkolókat szállító dedikált repülőgép érkezik majd szinte egyidőben, és távozik úgyszintén egymás után.

Ez azt jelenti, hogy a normál napi utasforgalom felett további húszezer charter és menetrend szerinti járattal közlekedő szurkoló érkezését és haza indulását kell kezelnie a Budapest Airportnak, amely mind a vállalat, mind pedig a közreműködő cégek és hatóságok részéről rendkívüli koordinációt igénylő feladat. A felkészülés már hónapok óta zajlik.

A UEFA Európa Liga döntőjére összesen mintegy 50 ezer szurkoló érkezhet – írta meg az mfor.hu a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adataira hivatkozva.

Május 26-án már több mint 34 ezer előfoglalást regisztráltak a budapesti szálláshelyeken. A két együttes szurkolóinak 15-15 ezer belépőt biztosítanak, illetve mellettük még több ezer szakmai szervezetképviselőjét és újságírókat várnak az eseményre.

A Budapest Airport a hatóságokkal közösen teljes készültségben, maximális létszámmal várja az eseményt, hogy az utasoknak zökkenőmentes utazási élményt biztosítson.

A csapatok és a dedikált charter járatokon utazó szurkolók kizárólag a számukra kijelölt útvonalon fognak közlekedni a repülőtéren belül, ahová ezalatt az idő alatt más utas nem léphet be. A biztonság, valamint az esetleges nehézségek elkerülése érdekében a két döntős csapat dedikált charter járatokon utazó szurkolói két különböző helyszínre érkeznek és innen is indulnak haza. A Róma csapatának szurkolói a 2. Terminál egy dedikált területén jutnak majd ki a repülőtérről, míg a Sevilla szurkolói számára a BUD erre a két napra újranyitja az 1. Terminált. A minél gördülékenyebb utaskiszolgálás érdekében a szurkolók kezelését önkéntesek is segítik ez alatt a két nap alatt a repülőtéren.

 

(Vg.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató