2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Félmillió forintos bónusszal csábítana magához buszsofőröket a BKV

500 ezer forintos bónuszt fizet a BKV azon kollégáinak, akik új buszvezetőket tudnak toborzni a vállalatnak, írja közleményében a cég. A BKV azért indított nyári toborzókampányt, hogy ezzel reagáljanak az egész Európában problémákat okozó buszsofőr-hiányra.

„A mostani toborzó kampányban az új járművezetők folyamatos képzése mellett ösztönözni kívánjuk a szakmában már jelenleg is dolgozó kollégákat, hogy tegyenek egy próbát, váltsanak a főváros legnagyobb, 55 éve meghatározó közlekedési vállalatára”

– írja a BKV-közlemény. A június 1-től augusztus 31-ig tartó kampány keretében bruttó 500-500 ezer forintos bónuszt fizetnek mind az újonnan belépő autó- vagy trolibuszsofőröknek, mind az őket beajánló BKV-s munkatársaknak is – amennyiben 6 hónap múlva is a cégnél dolgoznak főállásban.

A közlekedési vállalatnál már most 2000 autóbusz- és 280 trolibuszsofőr dolgozik, átlagosan havi bruttó 730 ezer forintért – azonban fontosnak tartják a mostani munkavállalók mellett az utánpótlás biztosítását is. Emellett a járműflottát is folyamatosan frissítik: 2022-ben 135 új busz állt forgalomba, és hamarosan érkezik 48 új trolibusz is.

A közleményben hozzátették, hogy várják azok jelentkezését is, akiknek nincs a buszvezetéshez szükséges D kategóriás jogosítványuk. A B és C kategóriással rendelkező jelentkezőknek képzést indít a vállalat, a C kategóriások pedig már a tanfolyam alatt is BKV-munkatársak lehetnek. Emellett a Budapesten kívül érkező jelöltek munkába járási támogatást, vagy akár munkásszállást is kaphatnak.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató