2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Nyomoz a német rendőrség Roger Waters ellen, miután náci uniformisra hajazó ruhában lépett fel Berlinben

Nyomozást indított a német rendőrség az elsősorban a Pink Floyd egykori basszusgitárosa, Roger Waters ellen, miután az évtizedek óta sikeres szólókarriert egyengető zenész a május 17-i, berlini fellépésén egy náci egyenruhára hasonlító öltözéket viselt. A rendőrség szóvivője elmondta, közösség elleni uszítás gyanúja miatt nyomoznak a potenciálisan a náci uralmat idealizáló, SS-egyenruhára hasonlító öltözék miatt – írja a BBC.

Kiborította a bilit a Pink Floyd sztárja Németországban. Mint a BBC írja, Roger Waters május 17-én lépett fel Berlinben, a színpadon fekete nagykabátban mutatkozott, piros karszalaggal, amelyen egy fehér kör alapon két keresztbe tett kalapács volt látható. A show egy pontján pedig a tömegbe lőtt egy MP-40-es géppisztoly másával. 

Közgyűlöletre uszítás gyanúja miatt nyomozunk, 

mert a színpadon viselt ruházat a náci uralom dicsőítésére vagy igazolására használható, és ezzel megzavarja a köznyugalmat” – nyilatkozta a német rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy Waters ruhája az SS tisztek ruhájára emlékeztető.

A Pink Floyd sztárja a The Wall lemez és zenés film 40 éve ismert főszereplő karakterét alakította a színpadon: több rajongó is jelezte, hogy Waters ugyanezen ruhát már több alkalommal viselte színpadon.

 

Az eredeti jelenet a filmből, a Pink nevű karaktert Bob Geldof alakítja:

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató