2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Részeg amerikai katonák balhéztak Zólyomban, a rendőrség gyűjtötte be őket

A katonákat a beszámolók szerint hazaküldték, fegyelmi eljárás vár rájuk.

Összebalhézott a felvidéki Új Szó szerint két amerikai katonai a szlovák rendőrség tagjaival Zólyomban. A lap a helyi rendőrség közleménye alapján azt írta, hogy „a szlovák törvényeknek megfelelően a rendőrség rövid időre őrizetbe vette a katonákat, (majd) úgy döntött, nem emel vádat, és szabadon engedte őket.

A Denník N szerint vasárnap este a Billa üzletlánc zólyomi boltjában alakult ki nézeteltérés két ittas személy között, akikről kiderült, hogy a lesti katonai bázison teljesítettek szolgálatot. A katonák szabadnaposak voltak, fizikai támadásig viszont szerencsére nem fajult a dolog, azonban az agresszív szóváltásra felfigyelt a bolt személyzete is, akik riasztották a rendőrséget. Anyagi kár nem keletkezett, az Egyesült államok szlovákiai követsége pedig közölte: megbocsáthatatlan a katonák viselkedése. Visszahívták őket szlovákiai szolgálatukról, otthon pedig további fegyelmi intézkedések várnak rájuk.

Az esetet több portál és politikus is felkapta Szlovákiában, volt, aki arról írt, hogy nem az oroszok jelentenek veszélyt, hanem a részeg amerikai katonák.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató