2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Bajnok lett a Bayern München, mégis kirúgták a vezetőit

Menesztették a Bayern München vezérigazgatóját és sportigazgatóját.



Nem sokkal a sorozatban 11. bajnoki cím megnyerése után a Bayern München labdarúgóklubja bejelentette, hogy menesztette Oliver Kahn vezérigazgatót és Hasan Salihamidzic sportigazgatót.

A bajor egyesület nagyjából egy órával a története 33. Bundesliga-diadalát érő, Kölnben aratott 2-1-es siker után a weboldalán közölte, Kahn helyét az 55 éves Jan-Christian Dreesen veszi át, aki már tíz éve dolgozik a klubnál. Arról egyelőre nem számolt be a Bayern, hogy Salihamidzic utódja ki lesz.

A Thomas Tuchel vezetőedző és Lőw Zsolt másodedző által irányított müncheni sztáregyüttes szombaton a kölni győzelmével és jobb gólkülönbségének köszönhetően nyerte meg a bajnoki címet, miután közvetlen riválisa, a Borussia Dortmund csak 2-2-es döntetlent játszott a vendég Mainzcal.

Ami a magyar válogatott játékosokat és csapataikat illeti a Bundesligában: a Schäfer Andrást sérülés miatt nélkülöző Union Berlin otthon 1-0-ra verte a Werder Brement, ezzel negyedikként zárt és a következő idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel majd. A sérült Gulácsi Pétert nélkülöző RB Leipzig Willi Orbánnal a kezdőcsapatban és Szoboszlai Dominikkal a kispadon kezdte a vendég Schalke elleni mérkőzést, melyet 4-2-re nyert meg. A hazaiak a szünetben 2-1-re vezettek, majd a fordulást követően a gelsenkircheni alakulat a lipcsei csapatkapitány Orbán öngóljának köszönhetően egyenlített, de a hajrában a Leipzig újabb két gólt szerzett, így győzelemmel zárta az idényt.

A Sallai Rolanddal a kezdőcsapatban felálló Freiburg hiába vezetett 1-0-ra, végül 2-1-re kikapott Frankfurtban, de így is ötödik lett, ezzel Európa-liga indulási jogot szerzett.

A sereghajtóként záró és Dárdai Pál vezetőedző által irányított Hertha BSC szépen búcsúzott a Bundesligától, ugyanis a Wolfsburg vendégeként aratott 2-1-es sikert.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató