2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Zelenszkij és Biden is gratulált Erdogannak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök gratulált Recep Tayyip Erdogan török ​​elnöknek a választási győzelméhez.

Mint ismert, Törökország hivatalban lévő elnöke, Recep Tayyip Erdogan már győzelmet hirdetett a választáson, és egy dalban énekelt támogatóinak gyűlésén.

Erdogannak már más országok vezetői is gratuláltak győzelméhez. Az elsők között gratulált a török elnöknek Tamim bin Hamad Al Thani katari emír, Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Shavkat Mirziyoyev üzbég elnök. Gratulált neki Vlagyimir Putyin orosz elnök is.

Erdogan riválisa, Kemal Kılıçdaroğlu pedig elismerte vereségét a török elnökválasztáson, és közölte, hogy továbbra is ellenzékben marad. Felszólította 25 millió szavazóját, arra buzdította őket, hogy támogassák a demokráciáért folytatott küzdelmet.

Zelenszkij is gratulált

„Gratulálok Recep Tayyip Erdogan török ​​elnöknek az elnökválasztáson aratott győzelméhez” – áll az üzenetben.


Zelenszkij hozzátette: Ukrajna várakozással tekint a stratégiai partnerség további erősítésére mindkét ország javára, valamint az együttműködés erősítésére Európa biztonsága és stabilitása érdekében.

Biden is gratulált

Az amerikai elnök ennyit írt:

Gratulálunk Recep Tayyip Erdogan török elnöknek az újraválasztásához. Várom, hogy NATO-szövetségesként továbbra is együtt dolgozhassak a kétoldalú kérdésekben és a közös globális kihívásokban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató