2023. szeptember 22. - Móric
EUR : 385.61
USD : 361.87
Időjárás ikon29°17°

A Koszovóban pajzsként használt honvédjeink hazahozatalát követeli a Mi Hazánk

Elfogadhatatlan, hogy a NATO tömegoszlatási feladatokra és pajzsként használja a magyar katonákat Koszovóban, ezért a Mi Hazánk a honvédjeink hazahozatalát követeli a kormánytól, illetve az eddig titkosított költségekkel való elszámolást. Jelzésértékű, hogy épp a békefenntartók nemzetközi napján sérült meg a NATO 25 koszovói katonája, akik közül 20 magyar, ráadásul heten súlyos sérüléseket szenvedtek, a robbanások miatt töréseket és égési sérüléseket is.

Ma már sajnos csak a Mi Hazánk képviseli az 1848-as márciusi ifjak követelését: „magyar katonáinkat ne vigyék külföldre”! A Koszovón túl Irakban, Maliban és hasonló megszállásokban való részvételünkre költött milliárdokból inkább vonzóbb itthoni javadalmazást és modernebb felszerelést, komolyabb hazai hadgyakorlatokat biztosítanánk honvédjeink számára. Koszovó helyett a déli határ mentén kellene gyakorolni a járőrözést, a megfigyelő állások kiépítését, aknamezők, áteresztő pontok és gyoda telepítését, illetve bontását, rajtaütést ellenséges férfiak csoportján, tömegkezelési eljárásokat, őrizetbe vételt.

A NATO-tagságunkból fakadó szerződéses kötelezettségünk csak arra volna, hogy egy tagállam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de eddigi kormányaink túlbuzgósága miatt több külföldi megszállásban (például Afganisztánban) vettünk részt, hadiipari fejlesztéseink is ezt a szempontot tartották szem előtt a haza védelme helyett, míg például a szükséges magyarországi hadgyakorlatokra nem jutott elég pénz.

Tűrhetetlen, hogy a NATO koszovói békefenntartó műveletében történő magyar katonai szerepvállalásról szóló beszámolóból kihagyta a költségekkel való elszámolást, sőt még az elköltött összeget sem árulták el írásbeli kérdésünkre, ahogy az afganisztáni tízmilliárdokat sem. Szintén elfogadhatatlan a külföldön szolgáló honvédek számának titkosítása. A Mi Hazánk nem hivatalos információi szerint pusztán Koszovóban KFOR-kontingensben 404 fő, egyéni beosztásban további 42 honvéd szolgál a magyar adófizetők pénzén. Abszurd az is, hogy amely honvéd nem szeretne hazáján kívül szolgálni, az alezredesinél magasabb rendfokozatot nem kaphat.

A Magyar Honvédség ne legyen az atlantista katonai szövetség feláldozható segédcsapata! A magyar nemzet számtalan fiát áldozta az idegen érdekekért vívott háborúkban, itt az ideje e rossz hagyomány megszakításának. A Mi Hazánk nem támogatja egy nemzetközi zsoldossereg (közös európai hadsereg) felállítását sem, ami akár az Unió ellen „fellázadó” lakossággal szemben is felhasználható lenne. A honvédelemben nincs közös érdek, csak nemzeti érdekek, és a nemzetközi érdekek helyett a magyar szempontokat helyeznénk előtérbe. A külföldi szolgálatokat előtérbe helyező, moduláris rendszerű haderőfejlesztés helyett a haza védelmét önállóan ellátni képes honvédség összfegyvernemi tervezését szorgalmazza a Mi Hazánk honvédelmi szakpolitikája.

 

Novák Előd

a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének elnöke

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató