2023. szeptember 22. - Móric
EUR : 385.61
USD : 361.87
Időjárás ikon29°17°

Felhőszakadással és jégesővel csapnak le a zivatarok

Kedden többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, amit helyenként felhőszakadás, jégeső kísérhet. Sokfelé élénk, nyugaton erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A nappali maximumok 24 és 29 fok között alakulnak.

Kedden a napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és több helyen kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel. Sokfelé élénk, nyugaton erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek – írja az Időkép.

HAJNALBAN 8 ÉS 16, DÉLUTÁN 24 ÉS 29 FOK KÖZÖTT ALAKULHAT A HŐMÉRSÉKLET, DE A ZÁPOROKAT, ZIVATAROKAT KÖVETŐEN HIRTELEN TÖBB FOKKAL HŰVÖSEBB LEHET.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tizenhat vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat:

-Pest,
-Baranya,
-Bács-Kiskun,
-Békés,
-Csongrád-Csanád,
-Fejér,
-Hajdú-Bihar,
-Heves,
-Komárom-Esztergom,
-Nógrád,
-Somogy,
-Szabolcs-Szatmár-Bereg,
-Jász-Nagykun-Szolnok,
-Tolna,
-Veszprém
-és Zala vármegyében.

Mint írják, kedden a Dunántúlon és az ország középső, észak-déli sávjában lesznek a legkedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulásához, de néhány cella keletebbre is előfordulhat. A cellák környezetében a hétfőihez hasonló kísérőjelenségekre kell számítani.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató