2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

"Viktor megbuktál!" - néhány száz szélsőbalos diák és tanár kezdett el lázadozni

„Viktor, megbuktál” és „a státusztörvény helyett a pályára vonzó feltételeket” transzparensekkel készültek többen a mai forradalomra.



A tömeg vége a Nádor utcánál van, sokan azonban inkább az árnyékban várják a beszédeket, és az utca középső részén alig állnak. Többen a jellegzetes piros felkiáltójeles szimbólumot viselik - írja a hungarofób Telex.

Nagyjából ezren lehetnek a Belügyminisztériumnál - írja a Telex 

 

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom tagja azt mondta, már több mint 75 ezren írták alá a státusztörvény ellen indított petíciót. Azért vagyunk itt a Belügyminisztériumnál, hogy újra elmondjuk: felforgatná a státusztörvényt az oktatási rendszert, és semmilyen pozitív változást nem hozna – mondta.

Hajdu Steve hozzátette: azért is vannak itt, hogy felszólaljanak a rendőri erőszak ellen.

Horváth Viktória: Szándékosan közmunkásnak akarják nevelni a romákat
 
Évtizedes probléma az oktatásban a szegregáció – mondta Horváth Viktória, roma aktivista, a Polgár Alapítvány az Esélyekért munkatársa.

Arról beszélt, hogy ma a roma gyerekek 61 százaléka tanul elkülönítve Magyarországon. A roma gyerekeket "kirekesztik, és szándékosan közmunkásnak, gyári munkásnak akarják nevelni" – fogalmazott Horváth, aki szerint ez olyan károkat okoz emberi sorsokban, amit generációkon át cipelnek.

Június 5-én lesz a következő tüntetés
 
Június 5-én előbb pedagógusnapi gálát tartanak, délután 4-től pedig az Oktogonról vonulnak a Belügyminisztériumhoz, jelentették be most az eseményen.

Befejezték a vergődést Magyarország bohócai

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató