2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ismét visítanak az ukránok, mert Orbán Viktor elmondta a véleményét

Orbán Viktor pénteki kijelentése, miszerint a jelenlegi körülmények között „vérfürdő ellentámadást indítani”, kiverték a biztosítékot Ukrajnában. Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója szerint a magyar kormányfő "abszurd álláspontja" sérti az EU értékeit és a nemzetközi jogot.

Mint írta, ha a magyar miniszterelnök valóban aggódik az emberi életek miatt, akkor hívja fel „barátját, Vlagyimir Putyint”, hogy vonja ki csapatait Ukrajnából. Ebben az esetben ugyanis véget érne a háború.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója terjedelmes poszttal reagált rá a Twitteren. Mint írta: „Orbán Viktor abszurd álláspontja ismét demonstratív módon sérti az Európai Unió értékeit és általában a nemzetközi jogot. Ez Európa szándékos megalázása és Oroszország terrorista akcióinak elnézése. Ez az agresszor szándékos igazolása és bátorítása Ukrajna/Európa további rombolására.”

Podoljak szerint itt az ideje annak, hogy Magyarország végre felismerje, hogy Ukrajna az ellentámadással visszaszerzi területeit és népét, ami „kötelező és igazságos feladata”.

Ha a magyar miniszterelnök valóban aggódik az áldozatok miatt, akkor hívja fel »barátját, Putyint«, és kérje meg, hogy vonja ki az orosz fegyveres erőket Ukrajna nemzetközileg elismert határairól. És akkor vége a háborúnak. Nincs több áldozat – fogalmazott Podoljak, aki szerint a háború befejezésének előfeltétele a megszálló fegyveres erők és felszereléseik teljes kivonása.

Hallott valaki ilyen felhívást Orbántól, amelyet Oroszországnak címzett? – tette fel a kérdést bejegyzése végén.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató