2023. szeptember 22. - Móric
EUR : 385.61
USD : 361.87
Időjárás ikon29°17°

Lemondásra szólították fel Vitalij Klicskót

Eltávolítanák tisztségéből Kijev polgármesterét.

A kijevi Desnyánszky kerület állami közigazgatásának elnöke, Dmytro Ratnikov azt javasolta polgármesterének, hogy csatlakozzon hozzá együtt mondjanak le.  

Ratnyikov üzenetét egy tv-csatornán közvetítették.

"Javaslom, hogy mindketten írjunk ilyen nyilatkozatokat: Ön és én, egyszerre" - mondta Ratnyikov.Tegnap Volodimir Zelenszkij a kijevi zárt menekültszálláson történt haláleseteket kommentálva tömören azt mondta: "Lehet, hogy kiütés lesz". Valószínűleg arra utalt, hogy Vitalij Klicsko kijevi polgármestert valamilyen formában felelősségre kell vonni, ezért használta az ökölvívásból származó kifejezést.

(Kijevben egy orosz rakétatámadásban két nő és egy gyermek meghalt. Az áldozatok megpróbáltak egy óvóhelyre menekülni, de azt bezárták.)

Klicsko erre azt válaszolta, hogy a menedékházakért felelős körzetek vezetői Bankova által kinevezettek voltak : „A körzetek tíz vezetőjéből kilenc képviselőnk van a Nép szolgájából (Zelenszkij pártja - a szerk.).

Zelenszkij ma ismét bírálta a főváros főpolgármesterét. A kijevi hatóságok azt ígérték, hogy a tragédia után az óvóhelyek folyamatosan nyitva lesznek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató