2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Nem sikerült a bravúr, kikapott az ETO a BL-elődöntőben

Hiába űzte-hajtotta ellenfelét a Győri Audi ETO KC, az első félidőben nyújtott nagyszerű teljesítmény elég volt ahhoz, hogy Vipers 37-35-re nyerjen, és ismét döntőt játszhasson a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Azt tudtuk, hogy a Vipers jó formában van, hiszen a hazai bajnokságot hibátlanul, 28 győzelemmel nyerte meg, és a BL-ben sem nagyon hibázott, de arra a totális űrkézilabdára, amit az ETO elleni elődöntő első félidejében bemutatott, senki sem volt felkészülve. Sajnos a győri lányok sem…

A norvégok elképesztő rohanást mutattak be, amit a magyar bajnok egyszerűen képtelen volt megállítani és megoldani. A két gyorslábú játékos, Vjahirjeva és Roberts bolondot csinált mindenkiből, Jerabkova átlövései ellen nem volt ellenszer, míg az egykori győri szélső, Knedlíkovabiztos kézzel lőtte a büntetőket.

A nyolcadik percig tartotta a lépést az ETO, de a 11. percben már időt kellett kérnie Ambros Martínnak, mert 5-9-nél nem látszott semmi koncepció. A spanyol szakember nem találta a hármas védőket, hiába cserélgette a belső embereket, képtelenek voltak megállítani a Vipers játékosait.

A különbség fokozatosan nőtt Martín a 24. percben, hétgólos (!) hátránynál ismét időt kért, de 13-20-ról csak kicsit sikerült visszajönni a szünetig (18-23).

A folytatásban úgy tűnt, nem lesz feltámadás, ám a Vipers fáradni kezdett, már nem erőltette a gyors lerohanást, a magyar bajnok pedig 24-29 után elkezdte a felzárkózást. A játék persze döcögött, többször is megvolt a lehetőség visszajönni mínusz kettőre, de ez csak az 57. percben 34-36-nál sikerült. Ugyan Jerabkova kiállítása miatt a Vipers emberhátrányban fejezte be a mérkőzést, ám Vjahirjeva klasszisa döntött.

A norvég csapat 37-35-re győzött, és alkalma lesz arra, hogy vasárnap sorozatban harmadszor is Európa legjobbja legyen.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, Final Four, 1. elődöntő

Győri Audi ETO KC – Vipers Kristiansand (norvég) 35-37 (18-23)

v.: Igor Covalciuc, Alexei Covalciuc (moldovaiak)

 

(24.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató