2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Budapest lett a legnépszerűbb világörökségi helyszín

A brit Weloveholidays.com 30 UNESCO-világörökségi helyszínt rangsorolt a turisták értékelései alapján.

A brit Weloveholidays.com rangsorolta a 30 legjobb UNESCO-világörökségi helyszínt. Az sorrend alapját a TripAdvisoron az adott világörökségi helyre adott ötcsillagos értékelések száma és az elmúlt hat hónapban megosztott pozitív Twitter-bejegyzések száma jelentette. Mindkét tényező alapján az egyes kulturális helyszínek egyenként maximum 100 pontot kaptak – minél több pontot, annál magasabb a rangsor.

Budapest 53,8 ponttal végzett a népszerűségi rangsor élén.

A Twitteren több mint 124 ezer pozitív bejegyzést és 4393 ötcsillagos értékelést számoltak össze a látnivalókról a lista elkészítői.

A második helyen a németországi Lübeck városa végzett. Lübeck a TripAdvisoron 1355 ötcsillagos értékelést kapott. Továbbá több mint 127 ezer pozitív Twitter-posztjával a Hanza-város a találati listán minden más helyszínt megelőz, és összesen 51,5 pontot kapott. A dobogó harmadik fokára a londoni Tower került fel, több mint 45 ezer ötcsillagos értékeléssel és mintegy 20 ezer Twitter-bejegyzéssel. 

Az első tíz közé még olyan helyszínek kerültek be többek között, mint Antoni Gaudí művei Katalóniában, az Alhambra, Generalife és Albaicín Granadában, valamint a Schönbrunni kastély és annak kertje Bécsben. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató