2023. szeptember 29. - Mihály
EUR : 393.07
USD : 373.75
Időjárás ikon26°15°

"Elég volt" - üzente a DK a kormánynak

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint azonnal vissza kell vonni a kormányzati rezsiemelést, mert jelenleg ötödannyiba kerül a gáz, mint akkor, amikor a kormány eltörölte a rezsicsökkentést - mondta a párt árnyék-kancelláriaminisztere vasárnapi online sajtótájékoztatóján.Molnár Csaba úgy fogalmazott: elég volt abból, hogy a magyarok az "Orbán-Putyin gázpaktum" miatt az európai gázár ötszörösét fizetik Vlagyimir Putyinnak. Bármennyire is jól jár a kormány az "orbáni inflációval" és az áremelésekkel, ez egészen biztosan tönkre fogja tenni a magyar családokat, vállalkozásokat és a teljes gazdaságot - mutatott rá a DK EP-képviselője.

Éppen ezért azon dolgoznak, hogy letörjék az "orbáni inflációt", hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek - mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve: ehhez előbb Orbánnak mennie kell - közölte az MTI.

Megjegyezte, hogy a holland gáztőzsdén 83 százalékkal csökkent a gáz világpiaci ára a kormányzati rezsiemelés óta, ez azt jelenti, hogy a magyarok az európai gázár ötszörösét fizetik.

Molnár Csaba a rezsiemelést tudatos és szándékos kormányzati áremelésnek nevezte, mert az - szerinte - "nem a világpiaci folyamatok szerencsétlen következménye".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató