2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Ukrán közgazdász: Orbán Viktor egy orosz kém, aki másodállásban miniszterelnökként dolgozik

Olekszandr Kirs ukrán közgazdász véleménycikket közölt, amelyben arról ír, hogy szerinte a magyar miniszterelnök szégyent hoz az „egész európai családra”, és Magyarország már szinte mindenkit irritál a nemzetközi politikában.



Mindenki tudja, hogy a NATO-ban, akárcsak az EU-ban, van egy bizonyos kisebbségi diktatúra, mert a többség gyakran kénytelen meggyőzni ezt a kisebbséget, amelybe Magyarország is beletartozik – írja Olekszandr Kirs ukrán közgazdász.

Kirs az Obozrevatel ukrán társadalmi-politikai kiadványban közölt véleménycikket Orbán Viktor magyar miniszterelnökről, amelyben arról ír, hogyan lett a kormányfő rendkívül fontos alakja az európai politikának.

Mint írja, néha

„az orosz kém Orbán Viktoron, aki másodállásban magyar miniszterelnök”

, múlik minden. Szerinte a  magyar kormányfő  „egy foglyul ejtett gyalog, aki eljutott a királynőhöz, de nem tudja megnyerni a játszmát”, és ezzel csak szégyent hoz az „egész európai családra”. A közgazdász úgy véli, hogy Magyarországot eleinte csak takargatták a komolyabb európai országok, azonban mára már szinte mindenkit irritál.

Azonban erre van egy nagyon egyszerű megoldás. Ha a NATO nem jár sikerrel, akkor ki kell egészíteni egy szuper-NATO-val. Nem helyette, hanem mellé. Egy olyan katonai szövetség lenne, amelyben Magyarország és Törökország nem lesz ott, de Svédország és Ukrajna igen – fogalmazott.

Szerinte így végre teljesülne a teljes egyhangúság, és mindenről sokkal gyorsabban döntés születhetne, mint korábban, mivel az Egyesült Államok, Kanada, Németország, Nagy-Britannia, Franciaország és Olaszország közötti egyhangúságra lenne csak szükség hozzá. Valamint ez a szervezet átvehetne olyan kérdéseket is, amelyeket Magyarország az EU-n kívül megvétóz.

És különben is, ez a politikai-katonai blokk olyan döntéseket is meghozhatna, amelyeket az elavult ENSZ az orosz vétó miatt nem tud meghozni. Ez egy valóban működő szervezet lenne három működésképtelen helyett – tette hozzá Kirs.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató