2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Diákok és nyuggerek hisztiznek Budapesten ismét

Hétfőn délután az ADOM Diákmozgalom szervezett tüntetést Budapesten. „Most egy pedagógusnapi kiállás keretében megmutathatjuk, hálásak vagyunk tanárainknak, együtt érzünk velük. Ezen a délutánon a tanároké a főszerep: a fokozódó indulatok közepette lassítsunk le egy kicsit, és ünnepeljük őket!” – írták az esemény Facebook-oldalán. A tüntetők 16:30-tól gyülekeztek az Oktogonon, onnan a Belügyminisztérium épületéhez vonulnak, ott lesznek a beszédek.

A Telex forradalmi hangulatról próbál írni, és ilyen képekkel mutogatják az agymenéseiket:

A tüntetés hivatalos kezdetekor, délután fél 5-kor körülbelül kétszázan gyülekeztek az Oktogonon, többségében diákok. A tüntetők a járdán álltak, ahol egy molinót helyeztek a földre, ezen bárki üzeneteket írhat a tanároknak. Az egyik szervező azt mondta: a molinót el fogják vinni a Belügyminisztérium épületéhez.



Délután 16:45-kor indult el a menet, az Andrássy út egyik oldalát zárták le a rendőrök, itt vonulnak a diákok. „Nincs tanár, nincs jövő”, „fizessétek meg a tanárainkat” és „szabad ország, szabad oktatás” skandálásokkal vonulnak az Andrássyn. Többen buborékokat fújnak, van, aki dobbal érkezett. A tömegben kint van a PDSZ, ők zászlóval jöttek, matricákat is osztogatnak.

„Gyertek velünk”, kiabálja a tömeg. A diákokat a Nagymező utca sarkán megállították, hogy átengedjék a trolikat. Több százan gyűltek már össze a Belügyminisztériumhoz vonulni.- állítja a Telex.

 

 

„Ünnepeljük meg a tanárainkat”-tal egy új rigmus is felcsendült a tüntetésen, mivel ez maga a demonstráció lényege is: hogy pedagógusnap alkalmából kiálljanak a tanárokért. A diákok nagyjából negyed 6 körül érkeztek meg a Belügyminisztériumhoz. Itt egy kisebb színpad van felállítva, szól a zene.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató