2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Mike Pence is elindul a republikánus elnökjelöltségért

Mike Pence beadta a 2024-es elnökjelöltségre vonatkozó kérelmét, ezzel hivatalosan is előkészítve a Republikánus Párt legutóbbi elnöke és alelnöke közötti leszámolást – írja a liberális média.

Donald Trump egykori alelnöke, Mike Pence bejelentette, hogy elindul a 2024-es elnökválasztás republikánus jelöltségéért folyó versenyben. Pence kampánycsapata be is adta a jelöltségi nyilatkozatot a Szövetségi Választási Bizottságnak.

Pence szerdán egy videóval és egy beszéddel indítja a kampányát Iowa államban – mondta el a múlt héten három, a helyzetet jól ismerő forrás a Reutersnek.

Pence indulása szembeállítja őt az éllovas Trumppal, akiért egykor lojálisan kiállt, de nem volt hajlandó kiállni mellette, amikor Trump megpróbálta megdönteni a demokrata Joe Biden által megnyert 2020-as választások eredményét.

Indiana volt kormányzója egyre inkább elhatárolódott Trumptól, mondván, hogy a Capitoliumot 2021. január 6-án megtámadó lázadókat bátorította, veszélybe sodorva Pence-et és családját, akik akkor az épületben voltak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató