2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Obama volt orvosa: Biden sem mentálisan, sem fizikailag nem alkalmas elnöknek

Ronny Jackson szerint „műhiba” volt a Fehér Ház részéről, hogy Joe Biden újraindulhat a választáson.


 
A napokban Joe Biden több alkalommal is elesett, valamint összefüggéstelen módon beszélt. A Fehér Ház egykori orvosa azután szólalt meg, hogy az elnök elesett az amerikai légierő akadémiájának diplomaosztó ünnepségén. Ronny Jackson arra a következtetésre jutott, hogy Joe Biden

„sem mentálisan, sem fizikailag nem alkalmas arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen”.

„Valamit tennünk kell”

„Úgy gondolom, Biden fizikai képességeinek hanyatlása most rávilágítja a figyelmet a kognitív hanyatlásra, aminek már régóta szemtanúi vagyunk” – mondta Jackson, aki szerint a helyzet olyan súlyos, hogy akár már „nemzetbiztonsági kérdésként” is lehet értelmezni. „Valamit tennünk kell ellene” – tette hozzá.

„Az, hogy ez az ember

azt hiszi, hogy 86 évesen is elnök lehet, amikor most 80 éves (…), egyszerű műhiba a Fehér Ház részéről”

– fejtette ki az orvos, aki azt is kifogásolta, hogy Bidennek a demokraták egyáltalán megengedik, hogy újabb az elnöki ciklusáról beszéljen. Szerinte valakit ezért felelősségre kell vonni, és „le kell állítani ezt, mert ez szégyen”.

Jackson figyelmeztetett: elérkezhet az az idő, amikor

az amerikai hadsereg főparancsnokának járókeretre lesz szüksége – bár ha azzal „kúszik körbe-körbe, legalább nem esne pofára az egész világ előtt”,

ami neki és országának is rendkívül kínos. A szakember kijelentette: imádkozik azért, hogy Bident jövőre ne válasszák újra, bár nem hiszi, hogy az elnök képes lesz kitölteni hivatali idejét.

Nem csak imádkozik

Ronny Jackson még áprilisban nyílt levelet tett közzé, amelyben azt követelte, hogy Biden végezzen el egy kognitív tesztet, vagy szálljon ki a 2024-es versenyből. Később újabb levelet írt, amikor Biden bejelentette, jövőre újraindul az elnökválasztáson.

Barack Obama egykori orvosa akkor

felszólította az elnököt, hogy vagy azonnal mondjon le hivataláról és vesse el újraválasztási terveit, vagy jelentkezzen klinikailag hitelesített kognitív szűrővizsgálatra,

majd tegye a nyilvánosság számára hozzáférhetővé az eredményeket.

Jackson állt azon korábbi felhívások élére is, melyek szintén azt követelték, hogy Biden vegyen részt egy kognitív teszt elkészítésében. 2022 júliusában is ezt akarták elérni: ekkor a követelést  több mint 50 képviselőházi republikánus írta alá.

A Biden-adminisztráció hajthatatlan

A Biden orvosa, Kevin O’Connor által kiadott írásbeli orvosi vizsgálati jelentés tovább erősíti, hogy

ez a kormányzat továbbra is hajthatatlan az igazság eltitkolásában

– tette hozzá Jackson a vele készített beszélgetésben.

(Hirado.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató