2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Pankotai Lili: Sokszor úgy érezzük, meg vagyunk lőve

A múlt héten találkozott Vera Jourová EB-alelnökkel hat magyarországi diákaktivista, köztük a trágárságáról elhíresült Pankotai Lili, aki hétfő reggel a Klubrádiónak jövőbeni terveiről elmondta, 

az Egységes Diákfront és a szakszervezetek célja is az a nyárra, hogy hálózatosodjanak, hogy a vidékieket is jobban be tudják vonni a tiltakozásokba.

A diák szerint a „valódi ellenálláshoz” ezeréves berögződéseket kellene levetkőznie az embereknek. 

A Jourovával történt találkozóról elmesélte, többek között szóba került a „propagandagépezet működése is”. Szavai szerint a morális támogatáson túl Vera Jourová annyit tudott ígérni, hogy továbbra is követik az eseményeket és, ha olyan lépés történik, ami európai jogot sért, akkor mellettük lesznek. 

A státusztörvényben is lehet ilyen elem, ahogy a diákokkal szembeni rendőri eljárások közt is jó eséllyel találni ilyet. De ez ingoványos terület az EU-nak is”

– jelezte Pankotai, aki az interjú későbbi szakaszában párhuzamot vont a Kádár-rendszer és az Orbán-kormány közt, mondván a vezetés nem akarja, hogy az emberek kiálljanak magukért. 

 

 

A vidékiek nagyobb mértékű bevonásával, szeptemberben legalább olyan erővel szeretnék újrakezdeni, mint tavaly”

 – zárta Pankotai, aki szerint sokszor úgy érzik, meg vannak lőve, hiszen a tüntetéseket diákokként szervezik és ebben nincs tapasztalatuk. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató