2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Békéscsabán is érezték a Romániát megrázó földrengést

Közepes, 4,9-es erősségű földrengés történt hétfőn este Románia nyugati részén, Arad megyében, a magyar határ közelében.

A földmozgás helyi idő szerint 20 óra 46 perckor következett be 15 kilométeres mélységben, Aradtól 24, Temesvártól 45, Békéscsabától 77 és Resicabányától 89 kilométeres távolságra. Az Arad megyei Aradon hírportál szerint a földmozgás fészke  Lippa körzetében, Ópálos (Paulis) település közelében volt. A földmozgást Kolozsvár térségében is érezni lehetett.

A jelenséget Magyarországon, Békéscsabán is érzékelték – közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel.

Mint írták, elképzelhető, hogy több, határ menti magyarországi településen is érezték a földrengést. Károkról nem érkezett bejelentés – közölte az obszervatórium.

A hétfő esti romániai földrengés helyszínéhez legközelebb eső, 5,7-es erősségű földmozgás február 14-én történt az olténiai Gorj megyében, 6,3 kilométeres mélységben.

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) közölte, hogy eddig nem érkezett bejelentés az 112-es sürgősségi hívószámon esetleges sérültekről, jelentős anyagi kárról. Az IGSU operatív csapatai hétfőn este helyszíni szemlét tartanak az érintett megyékben, hogy felmérjék a keletkezett kárt – írta a News.ro.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató