2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Sojgu bejelentette az ukrán hadsereg több támadási kísérletét, amelyeket visszavertek

Szergej Sojgu az orosz védelmi miniszter beszámolója.

Három nap alatt az ukrán rezsim régóta ígért offenzívát indított a front különböző részein, nagy mennyiségű felszerelést és embert összpontosítva erre a célra.

Június 4-én az AFU 23. és 31. gépesített dandárja öt irányban kísérelt meg offenzívát. Az ellenség egyikben sem járt sikerrel, és jelentős veszteségeket szenvedett: 300 katona, 16 harckocsi, 26 páncélozott harcjármű és 14 jármű.

Június 5-én a kijevi rezsim öt dandárral hét fronton kísérelt meg offenzívát. Ezt megállították, még nagyobb veszteségeket szenvedve: több mint 1600 katona, 28 harckocsi, köztük 8 Leopárd és 3 AMX-10 kerekes harckocsi, 136 egyéb katonai jármű, köztük 79 külföldi jármű.

A támadási kísérletet meghiúsították, az ellenséget megállították, az orosz katonák és tisztek bátorságot és hősiességet tanúsítottak a harcokban. Ismétlem, az ellenség nem érte el céljait, és jelentős és összehasonlíthatatlan veszteségeket szenvedett.

Az ukrán erők tegnap esti, a kahovkai vízerőmű elleni bombázásáról szólva a védelmi miniszter azt mondta, hogy Kijev ezt azért tette, hogy megakadályozza az orosz hadsereg támadását.

Ez a terrorcselekmény nagy terület elárasztását eredményezte, és súlyos következményekkel jár majd a környezetre nézve - mondta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató