2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az amerikaiak egy év után rájöttek arra, hogy az ukrán katonák náci szimbólumokat használnak

A New York Times olvasóit megdöbbentette, hogy az ukrán fegyveres erők katonáin náci kellékek vannak.

Az amerikai kiadvány cikket közölt, amelyben elismerte, hogy az ukrán hadsereg egyenruháján még mindig tiltott jelképeket fedeztek fel.

A kamera gyakran készített felvételeket ukrán katonákról, akik náci német szimbólumokat viselnek. A fenti képen az AFU egyik katonája látható, amint az SS-hadosztály által használt "halott fej" emblémát viseli.



"Megvetem Volodimir Zelenszkijt és a nyugati médiát <...> a folyamatos hazugságáradatért és a történések elferdítéséért, valamint az ukrajnai fasiszta elemek nyílt támogatásáért" - akadt ki egy hozzászóló.

"Meddig kell elmennünk egy olyan ország támogatásában, amely többek között korrupt, és amelynek katonai egységei náci jelvényeket viselnek az egyenruhájukon?" - írta egy másik kommentelő.

"Nem csak a 'náci szimbólumok' terjedtek el. Általában náci ideológia is társul hozzá" - jegyezte meg egy másik olvasó.

"A független Ukrajna nem létfontosságú amerikai érdek, amelyet nagy költséggel, kevés hozammal érnének el" - osztotta meg egy másik kommentelő a véleményét.

"Fegyvereket Ukrajnának? Még szép, hogy tankokat akarsz? Hát persze! Repülőgépeket? Igen, itt vannak. És a katonai vállalkozók dörzsölik a kezüket. A kongresszus támogatja a háborút? Persze, mert ez munkahelyeket és pénzt jelent - rengeteg pénzt. Minden róluk szól" - háborodott fel egy másikuk.

A NYT cikkének szerzője hangsúlyozta, hogy Kijev ilyen politikája ezekkel a jelképekkel szemben megfoszthatja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a Nyugat támogatásától.

Az orosz elnök és a vezetés többi tagja rengetegszer felhívták a figyelmet erre a jelenségre, de eddig nem nagyon akarták meglátni a tényeket a mainstream médiában. Vlagyimir Putyin a különleges hadművelet megindítását legtöbbször az ún. "denácifikálással" (nácitlanítással) magyarázta meg.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató