2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Pulai ismét felmérte: még a Fideszeseknek sem tetszik, hogy könnygázzal fújták le a tüntető diákokat

A magyarországi felnőttek 67 százaléka egyáltalán nem, további 6 százalékuk inkább nem tartja helyesnek, hogy a rendőrség könnygázt vetett be azok ellen a diáktüntetők ellen, akik Orbán Viktor miniszterelnök budavári irodájánál megpróbálták elbontani az ott felállított kordonokat – derült ki a Publicus Intézet felmérésből, amit a kommunista Népszava közölt.

Mint ismert, a Publicus Pulai Andráshoz tartozik, aki tavaly, napokkal a választás előtt szoros eredményekről közölt felmérést...

A Fidesz-KDNP híveinek 49 százaléka „inkább helyesnek” tartja a könnygáz bevetését, viszont meglehetősen nagy részük, 42 százalékuk nem ért egyet azzal. Az ellenzékiek 97 százaléka, a politikailag bizonytalanok 84 százaléka inkább helyteleníti a diákok lefújását. Érdekesség, hogy a kormánypártiak 16 százaléka egyáltalán nem is hallott arról, hogy a diáktüntetéseken oszlattak és könnygázt vetettek be a rendőrök - írja a komcsi lap.

A felmérés szerint azoknak a 84 százaléka, akik hallottak a tüntetésekről, azzal is tisztában vannak, hogy a megmozdulások az oktatás helyzetének javításáért, a tanárok méltóbb anyagi megbecsülésért, majd a pedagógusok jogait korlátozó új státusztörvény ellen indultak. A kutatásból az is kiderült, hogy legnagyobb arányban a politikailag bizonytalanok körében ismerik a tanárok, diákok üzeneteit, céljait (94 százalék), az ellenzékieknél ugyanez 89 százalék, a kormánypártiaknál 69 százalék - írják.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató