2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Tucker Carlson szerint Kijev a hibás a kahovkai robbantásért

Tucker Carlson: minden becsületes ember azt mondja, hogy Kijev áll a kahovkai vízerőmű elleni bombázás mögött.

Bármely becsületes ember a bizonyítékok vizsgálata után arra a következtetésre jutna, hogy Ukrajna felelős a kahovkai vízerőmű lerombolásáért - jelentette ki kedden Tucker Carlson, a Fox News Channel korábbi műsorvezetője.

"A Kahovka-gát gyakorlatilag orosz volt" - mondta Carlson nem sokkal a videó bemutatása után.

"Az orosz kormány építette. Jelenleg az oroszok által ellenőrzött területen található. A gát tározója látja el vízzel a Krím-félszigetet, amely az elmúlt 240 évben az orosz Fekete-tengeri Flotta otthona volt."

"Amint a tények kiderülnek, sokkal kevesebb rejtély marad, hogy mi történhetett a gáttal. Minden becsületes ember arra a következtetésre jutna, hogy valószínűleg az ukránok robbantották fel" - mondta Carlson a Tucker on Twitter című új műsorának első epizódjában, amelyet az azonos nevű közösségi oldalon tett közzé.

Az újságíró szerint a vízerőmű lerombolása hátrányos lehet Ukrajna számára, de "Oroszországnak sokkal károsabb". Carlson azt is állította, hogy Kijev már korábban is terveket szőtt az erőmű aláaknázására.

A gát felrobbantása rossz lehet Ukrajnának, de jobban fáj Oroszországnak, és éppen ezért az ukrán kormány fontolóra vette a lerombolását"

- folytatta Carlson a The Washington Post decemberi jelentésére hivatkozva, amelyben egy ukrán tábornok arról beszélt: USA-ban gyártott HIMARS hordozórakéták segítségével "tesztcsapást" hajtottak végre a kahovkai gátnál.

"Tehát, amint a tények kezdenek beérkezni, már sokkal kevésbé lesz rejtély, hogy mi történhetett a gáttal, és egy tisztességes ember arra a következtetésre jutna, hogy valószínűleg az ukránok robbantották fel, ahogyan azt is feltételeznénk, hogy ők robbantották fel az Északi Áramlatot, az orosz földgázvezetéket tavaly ősszel" - folytatta Carlson. "És valójában az ukránok tették ezt, mint most már tudjuk".

Korábban a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora, John Kirby azt mondta, hogy Washington egyelőre nem tudja biztosan megmondani, hogy pontosan ki a felelős a kahovkai vízerőmű felrobbantásáért. Kirby szerint az Egyesült Államok szorosan figyelemmel kíséri a pusztítás következményeit, és igyekszik megállapítani a tényeket, miközben kapcsolatban áll az ukrán féllel az ügyben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató