2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

A momentumos Soproni 4 milliót követel a sevillai futballszurkolók rombolása miatt

Beadta a négymillió forintos számlát az állami rendezvényszervező cégnek Terézváros önkormányzata az Európa Liga döntőjére érkező szurkolók okozta károk helyreállítására, írja a komcsi Népszava.

Az EL-döntőre érkezett sevillai szurkolók pár óra alatt gyakorlatilag elpusztították a Liszt Ferenc teret és a környező utcákat. „Törött üvegek, hányás, szemét mindenhol, vannak ágyások, amelyek egyszerűen eltűntek a taposás következtében” – panaszolta a momentumos polgármester, a szivárványos Soproni Tamás.

A helyreállítás költségeit tartalmazó számlát az önkormányzat kedden nyújtotta be a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt-nek. Terézváros valamivel több mint négymillió forint megfizetését kéri a tavaly év végén alapított állami rendezvényszervezőtől és ez csupán az anyagköltség.



A legnagyobb tételt a virágok és a növényzet pótlása teszi ki, ami a talajtakaró mulccsal együtt 3,5 millió forintba kerül. A többi az utcabútorok javítási költségéből és a takarítószerekből tevődik össze. Soproni Tamás abban bízik, hogy a megfelelő anyagiakkal rendelkező állami cég egy héten belül kifizeti az általuk kért összeget - írja a lap.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató