2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Jámbor: a Fidesz félt a józsefvárosi vereségtől

Kiakadt AntifaBandi. A marxista képviselő azt kifogásolja, hogy Ferencz Orsolya vette át az elhunyt Bajkai István madátumát.

Erről írt a Facebookon:

Józsefvárosban elvette a Fidesz a demokratikus döntés jogát a helyiektől! 

Mint kiderült, Bajkai István tragikus halála után Ferencz Orsolya lett a Fidesz új, listás országgyűlési képviselője. Csakhogy Ferencz Orsolya eddig a Tisztviselőtelep és a Kolónia egyéni önkormányzati képviselője volt itt, a nyolcadik kerületben. A Fidesz pedig ahelyett, hogy egy időközi választáson hagyta volna, hogy a helyiek válasszanak maguknak új képviselőt, 2 hete törvénybe írta a lex Ferencz Orsolyát, amelynek lényege, hogy listáról is lehet pótolni a megüresedett egyéni képviselői helyeket. Így a következő önkormányzati választásokig a Tisztviselőtelepnek és a Kolóniának konkrétan nem lesz képviselője!

Több ezer ember azért marad képviselő nélkül, mert

a Fidesz félt a józsefvárosi vereségtől,

és inkább kétharmaddal írt egy törvényt, hogy elkerülje.

Én jobban örülnék, ha inkább a társasházak felújítására, bérlakásépítések támogatására írna a Fidesz törvényt Józsefvárosra. Ezek a témák nekünk, helyieknek kicsit hasznosabbak lennének, mint az, hogy egyénre szabott törvényben elvegyék a helyiek döntési jogát hatalmi érdekből! Ferencz Orsolyának mindezek mellett gratulálok, és azt kívánom, hogy valóban dolgozzon a kerületért, ha már az elmúlt egy évben a kormánypárt a volt józsefvárosi polgármester, Kocsis Máté frakcióvezetésével pontosan 0 darab Józsefvárosnak hasznos intézkedést fogadott el, és minden Józsefvárost érintő költségvetési módosítómat leszavazta. Remélem, Orsolya ennél nagyobb figyelmet fordít majd a kerületre!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató