2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Mel Gibson dokumentumfilmet készít a gyermekkereskedelemről?

Ez a hír terjed a közösségi médiában, a Newsweek utánajárt a dolgoknak.

Mel Gibson a közösségi médiában trendi, mert a hírek szerint egy doku-sorozatot készít, amely leleplezi a több milliárd dolláros globális gyermekszex-kereskedelmet, beleértve Ukrajnát is.

Több ezren szólaltak meg az üggyel kapcsolatban, a pletyka hitelességét pedig az is alátámasztja, hogy Gibson korábban támogatta az Operation Underground Railroad (O.U.R.) nevű, szexkereskedelem elleni jótékonysági szervezetet.

Gibson helye a filmiparban "megingott" az elmúlt évtizedekben, mivel számos "rasszista, antiszemita és szexista" megjegyzéssel vádolták. Bár időnként úgy tűnt, hogy elhagyta Hollywoodot, aztán olyan filmekkel tért vissza, mint a Hacksaw Ridge, a Daddy's Home 2 és a Father Stu.

Annak ellenére, hogy az O.U.R. alapítója, Tim Ballard 2023 januárjában azt sugallta, hogy Gibson részt vett a készülő négyrészes doku-sorozatában, Gibson képviselője a Newsweeknek azt mondta, hogy egyik hír sem igaz.

Ennek ellenére a közösségi médiában magas rangú politikai influencerek felajánlották Gibsonnak támogatásukat a készülő dokumentumfilmjéről szóló beszámolókkal kapcsolatban. 

Mel Gibson állítólag egy négyrészes dokumentum-sorozatot készít a 34 milliárd dolláros globális gyermekszex-kereskedelemből, amely olyan országokat érint, mint Ukrajna"

- írta a lap. A tweetet több mint 4 millióan nézték meg, több tízezren lájkolták, kommentelték és retweetelték a hírt.

Nem ez az oldal volt az egyetlen, amelyik megerősítette a hírt, a közösségi média influencer Matt Wallace is megosztotta a "belső infót" 1 millió Twitter követőjével. A Leading Report nyilatkozatát megismételve Wallace azt mondta: "Itt az ideje, hogy leleplezzük az igazságot".

Gibson és az O.U.R. nevű nonprofit szervezet között, amelyet a CIA egykori tagja, Ballard alapított és vezetett, több kapcsolat is felmerült. Az interneten megosztottak egy képet Gibsonról, amelyen egy O.U.R. márkájú sapkát visel, ami arra utal, hogy hamarosan bejelentés érkezik Ballardtól, de a képet eredetileg 2022 júliusában tették fel a netre, amint azt egy Reddit-szál is bizonyítja.

Katherine Brodsky újságíró megkérdőjelezte a Leading Report kezdeti állításainak hitelességét, arra utalva, hogy nincs forrásuk erre a "friss hírre".

A Newsweek megtalálta az eredeti felvételt, ahol Ballard állítása szerepel.

Ballard, az O.U.R. alapítója 2023 januárjában egy Utahban tartott konferencián beszélt, és részletezte Gibsonnal való kapcsolatát, felfedve a színész szenvedélyét a jótékonysági szervezet iránt.

Bár az IMDb-n nincs feltüntetve, Ballard azt állítja, hogy Gibson végezte a Sound of Freedom című film végső vágását. E kapcsolat révén Ballard azt állítja, hogy Gibson 2022-ben, az ukrajnai háború kezdetén felhívta őt, és megkérte, hogy segítsen megmenteni a gyerekeket az országból.

"Azt mondtam Melnek: 'Segítened kell nekem. Ez drága lesz. Nem kérek tőled közvetlen adományt, de tudnál segíteni a forgatásban? Filmezzük le, ami történik, hogy az emberek megértsék, és támogathassanak minket" - mondta Ballard a Utah-i színpadon, és megerősítette, hogy Gibson beleegyezett a segítségbe.

"Négy hónappal később, amiről azt hittem, hogy talán egy dokumentumfilm lesz Ukrajnáról, végül egy négyrészes doku-sorozat lett belőle, ami már majdnem készen van." Ballard a továbbiakban elárulja, hogy az ukránok több mint 10 000 olyan gyermek nevét adták meg neki, akiket az Oroszországgal vívott háború miatt kitelepítettek. "Tudom, hogy az emberkereskedelem évi 32 milliárd dolláros üzlet. Ez a leggyorsabban növekvő bűnügyi vállalkozás a világon".

Miközben a Leading Report azt állította, hogy "breaking" hír, hogy Gibson áll egy állítólagos négyrészes doku-sorozat mögött, ez az információ valójában már 2023 januárja óta online van.

A híreket, miszerint részt venne Mel Gibson ebben, vagy más O.U.R. projektben, nem erősítették meg. Az O.U.R. korábban dokumentumfilmeket adott ki, és hamarosan elkészül a Sound of Freedom című akciófilmje, amely Ballard valós élményein alapul. A film főszereplője Jim Caviezel, Gibson barátja és egykori munkatársa a 2004-es A Krisztus szenvedése című filmből.

Kari Lake volt arizonai republikánus kormányzójelölt szerint a gyermekkereskedelem megelőzéséről szóló doku-sorozat készítése megfelelne Gibson indítékainak.

"Beszéltünk a határon történt tragédiáról és a szörnyű gyermekkereskedelemről, ami azon a napon történik, amikor ez a fotó készült" - írta Lake, és megosztott egy képet magáról Gibsonnal. "Mel Gibson szíve és lelke a helyén van. Imádkozunk érted és drukkolunk neked. Isten áldjon meg, Mel!"

Mel Gibson többször kiverte a biztosítékot a nyilatkozataival

2006-ban azt mondta: 2006-ban azt mondta: "A zsidók felelősek a világ összes háborújáért". A Gibson karrierjét végigkísérő antiszemita retorika miatt meglepő volt hallani az év elején, hogy a Rothschildokról, a gazdag német zsidó családról szóló film rendezője lesz, amely számos antiszemita összeesküvés-elmélet tárgya.

Januárban Gibson képviselői azt mondták a Newsweeknek, hogy a hírek nem igazak.

Miközben azt az állítólagos hírt is megosztották, hogy Gibson egy négyrészes doku-sorozatot fog készíteni, amely leleplezi "a milliárdosokat, Hollywoodot és az olyan országokat, mint Ukrajna", a népszerű Twitter-felhasználó, a @Resist_05 újra felszínre hozott egy 2002-es klipet, amelyben Gibson a brit Parkinson talk-showban szerepelt.

"Ez egy nagyon furcsa hely Hollyweird-wood. Ez egy furcsa hely. És elképzeli az ember ezeket a rémtörténeteket, és azt gondolja, 'fiam, úgy tűnik, mintha, engem itt feláldoznának? Nem, ez nem lehet igaz.' Aztán rájössz, hogy mégis igaz."

Gibsont azzal vádolták, hogy még szélsőségesebb állításokat fogalmazott meg a hollywoodi elitről. A Gibsonnak tulajdonított idézetek a következők: "Világszerte gyermekeket lopnak el és adnak el pedofil köröknek. Megkínozzák, megerőszakolják és meggyilkolják őket sátáni rituális szertartások részeként. A gyilkosok ezután megisszák a gyerekek vérét, és megeszik a húsukat".

Az idézetek idén márciusban terjedtek el, de a Newsweek tényellenőrzése megállapította, hogy tévesen neki tulajdonítják őket. Gibson szóvivője tagadta, hogy valaha is tett volna ilyen megjegyzéseket.

Miután a meg nem erősített doku-sorozatának híre felröppent az interneten, több közösségi média felhasználó, köztük a már említett Wallace YouTube-csatornáján egy másik, állítólag Gibsontól származó régi idézet is újra felbukkant.

Az idézet, amelyet a Reuters 2020-ban tényellenőrzésnek vetett alá és hamisnak bizonyult, azt sugallja, hogy Gibson szerint Hollywoodnak saját "szent szövegei" vannak, amelyek "nem is állhatnának nagyobb ellentétben azzal, amit Amerika képvisel".

(Newsweek)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató