2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Scholz: Nyugatnak hosszú ideig készen kell állnia arra, hogy segítsen Ukrajnának

Olaf Scholz német kancellár az olasz Corriere della Sera nevű lapnak adott interjújában azt mondta, hogy a Nyugatnak még hosszú ideig fel kell készülnie arra, hogy segítsen Ukrajnának.



"Oroszország kitart a legmagasabb imperialista követelései mellett. Fel kell tehát készülnünk arra, hogy még sokáig kell segítenünk Ukrajnának. És támogatni fogjuk Ukrajnát az igazságos és tartós béke elérésében" - mondta Scholz.

A háború utáni biztonsági garanciákról Ukrajna számára azt mondta:

"Egyelőre arról van szó, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsünk Ukrajnának megvédeni magát. A fő cél az igazságos béke és ennek a szörnyű háborúnak a befejezése. Egyértelmű, hogy a háború utáni helyzetben Ukrajnának konkrét és hiteles kötelezettségvállalásokra lesz szüksége a partnerektől és szövetségesektől a biztonsága javítása érdekében. Erről már tárgyalunk az ukrán politikusokkal és legközelebbi szövetségeseinkkel"

- mondta Scholz.



Szerinte "mindenki számára világos, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás csak a belépési kritériumok teljesítése után lehetséges" - mondta Scholz.

Legutóbb egy kampányeseményen keményen kifütyülték a német kancellárt a németek és háborús uszítónak nevezték.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató