2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Morawiecki: Lengyelország nem fizet más országok elhibázott migrációs politikája miatt

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő is reagált az uniós tagállamok belügyminiszteri tanácsának döntésére, amely megszavazta az EU migrációs politikájának módosítását – kvázi a kötelező betelepítési kvóták bevezetését.

A Körkép.sk cikke megjegyzi: a lengyel kormányfő szerint a döntés nem oldja meg a migráció problémáját, és a tagállamok szuverenitását támadja.

„A kötelező betelepítés nem oldja meg a migráció problémáját, de sérti a tagállamok szuverenitását. Lengyelország nem fog fizetni más országok bevándorláspolitikájának hibáiért”

közölte Morawiecki.  

Az uniós migrációs politika reformjáról szóló döntésnél csak Lengyelország és Magyarország szavazott nemmel, Szlovákia Bulgária és Málta mellett mindössze tartózkodott.

Ivan Šimko, Ódor Lajos szakértői kormányának belügyminisztere elégedettségének adott hangot a döntéssel kapcsolatban, nyilatkozatában igyekezett kerülni, hogy a javaslat értelmében a migránsok befogádását a tagállamok csak akkor utasíthatják el, ha minden be nem fogadott bevándorló után 22 ezer eurót kell majd fizetnie az adott országnak.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató