2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A patkányok elleni sikertelen harc után Párizs polgármestere meg akarja tanítani a polgárokat a rágcsálókkal való békés együttélésre

Párizs polgármestere, Anne Hidalgo azt mondta, hogy a városlakóknak meg kell tanulniuk együtt élni a patkányokkal. Erről a Le Figaro számolt be.



Hidalgo, akit a főváros nemrég még hatalmas patkánypopulációja miatt kritizáltak (6 millió patkány 2,14 millió lakosra vetítve), a héten bejelentette, hogy a rágcsálók elleni többéves sikertelen védekezés után más megközelítést fog alkalmazni, és megpróbál békésebb együttélést elérni az állatokkal.

A 2017-től alkalmazott 1,7 millió eurós rágcsálóirtási stratégia keretében városszerte lezárt kukákat helyeztek ki, és több ezer agresszív patkányirtó akció keretében széles körben alkalmaztak patkánymérget.

Most Hidalgo egészségügyi segítője, Ann Suiris szerint a polgármester munkacsoportot hoz létre a rágcsálókkal és más fertőzés- és betegségvektorokkal való "együttélés" témájában. Hozzátette, hogy a csoport feladata olyan patkányirtási módszer megtalálása lesz, amely "hatékony" és "nem elviselhetetlen" a párizsiak számára.

"Felmerül az együttélés kérdése"

- mondta Párizs polgármestere.

A polgármesteri hivatal a Pasteur Intézettel, a Sorbonne-nal és a Természettudományi Múzeummal közösen indított egy kutatási projektet, hogy segítsen "az előítéletek leküzdésében", hogy "a párizsiak jobban együtt tudjanak élni a patkányokkal".

Duska Markovic környezetvédő, aki jelen volt a városházán, azt mondta, hogy a patkányok valójában "hasznosak" az ökoszisztémában, és keményen leszidta azokat a párizsiakat, akik valamiért "abnormális, indokolatlan félelmet" táplálnak a rágcsálókkal szemben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató