2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Mérgezik a dolgozókat az iváncsai akkugyárban – a DK szerint

A Demokratikus Koalíció emellett azt is állítja, hogy a Garancsi István fideszes oligarcha érdekeltségébe tartozó iváncsai akkumulátorgyárban hetek óta nem fizetik ki a munkások bérét. 

Az ATV-hez eljuttatott DK-s közlemény kiemeli: miután nem fizették ki a béreket, 300-400 munkás lépett sztrájkba, akit lezárták a bekötőutakat, megbénítva a Dunaújvárostól pár kilométerre lévő Iváncsa teljes közlekedését.

"Az akkumulátorgyár munkásait ráadásul nem csak a bérek elmaradása sújtja: néhány napja többtucatnyian lettek rosszul a gyár környékén egy a levegőbe került anyag miatt. Többen hánytak, van, akiknek kiütések jelentkeztek a bőrén, miután védőruházat nélkül foglalkoztak rendkívül veszélyes fémekkel"

– írják.

"Az Árnyékkormány szerint ez az eset is bizonyítja, hogy a kormánynak az a legutolsó szempont, hogy mi lesz a magyarokkal: nem elég, hogy nem fizetik ki a dolgozókat, még meg is mérgezik őket" – szól a DK-s közlemény, majd hozzáteszik:

"Ezért emelik az árakat, ezért hoznak Magyarországra veszélyes beruházásokat, ezért nézik tétlenül, ahogy nem fizetik ki a tisztességgel elvégzett munkát. Csak is akkor lesz változás, ha Orbán Viktor távozik, és végre európai kormánya lesz Magyarországnak: ilyen a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány, amely azon dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek"

– zárták a közleményt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató