2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Újabb súlyos cenzúrázós ügy a Facebook körül, Zuckerberg kitálalt!

A koronavírus-járvány idején olyan dolgokat cenzúráztattak vele, amik később igaznak vagy legalábbis lehetségesnek bizonyultak.

Mark Zuckerberg, a Meta (Facebook) vezérigazgatója nemrégiben azt állította, hogy az „establishment” arra kérte a platformját, hogy cenzúrázza a COVID-19-ről szóló bejegyzéseket, amelyekről végül az derült ki, hogy igazak voltak, vagy legalábbis lehetségesek, lehet róluk vitatkozni – számolt be a Foxnews, amit a Mandiner szemlézett.

A Lex Fridman Podcast csütörtöki epizódjában Zuckerberg megvitatta a platform félretájékoztatás eltávolítására vonatkozó irányelveinek végrehajtásával kapcsolatos kérdéseket és kihívásokat. Azt mondta, hogy nagyon trükkös lehet, ha bizonyos tartalom hamis, de lehet, hogy nem káros. Feltette a kérdést, hogy rendben van-e az, hogy cenzúrázol valakit csak azért, mert téved, ugyanakkor nincs semmilyen káros következménye annak, amit csinál?

Példaként Zuckerberg azt mondta:

csak vegyünk néhány dolgot a Covid körül a járvány korábbi szakaszában, ahol valódi egészségügyi következmények voltak, de nem volt idő egy csomó tudományos feltételezés teljes körű megvizsgálására. Zuckerberg megjegyezte, hogy az „establishment” arra ösztönözte őt, hogy több dolgot is cenzúrázzanak, köztük olyasmiket is, amik végül igaznak bizonyultak, vagy épp érdemes róluk vitázni.

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató