2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Belgiumban simán pofán vághatja a rendőr a jobboldali politikust (Videó)

A belga Vlaams Belang nevű párt elnökét, Tom Van Griekent egy brüsszeli egészségügyi tüntetésen megütötte egy rendőr. Pártja a Twitteren osztotta meg a felvételeket. A nagy tumultusban Ellen Samyn képviselő is kapott egy ütést.

Több ezren vonultak fel Brüsszelben kedd reggel a nonprofit szektor országos demonstrációján. Több forrást követeltek ágazatuknak, amely strukturális létszámhiánytól és hosszú várólistáktól szenved.

A Vlaams Belang küldöttsége felsorakozott a tüntetés útvonalán. „Ott álltak egy transzparenssel, hogy bátorítsák a tüntetőket” – mondja Alexander Van Hoecke, a párt szóvivője.

Vlaams Belang a Twitteren osztott meg egy videót az incidensről készült felvételekből. Ebben hallani, ahogy az egyik rendőr azt mondja, hogy a transzparensek nélkül lehet részt venni a tüntetésen, amire Van Grieken azt mondja: "Ne érintse meg a tábláinkat, uram."

A plakátokon a „Gondoskodás a gondozásért” felirat olvasható.

Amikor a heves vita után némi lökdösődésre került sor, egy rendőr arcon kapta. Aztán még nagyobb a tumultus alakult ki, amelyben Ellen Samyn országgyűlési képviselő is térdcsapást kapott egy rendőrtől.

Az elnök elmondta:

 „Ma a Vlaams Belang szolidaritást akart mutatni az egészségügyi szektorral. Ez itt Brüsszelben nem tetszett a polgármesternek. Idehívta ezeket a fiúkat és lányokat, hogy a szükséges erővel távolítsanak el minket. Engem arcon ütött egy hős, és Ellen Samyn parlamenti képviselőt sem kímélték. Ily módon a polgármester kiadja a parancsait a rendőrségnek.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató