2024. február 24. - Mátyás
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon13°

Toxikus mennyiségű kokain volt a rendőri intézkedés közben meghalt férfi szervezetében

Az igazságügyi orvosszakértő szerint kábítószer okozta a rendőri intézkedés közben Zuglóban elhunyt férfi halálát – írja a Police.hu.

Ahogy előző héten mi is beszámoltunk róla, rendőri intézkedés közben életét vesztette egy harminchét éves férfi szombaton délben, Zuglóban. A rendőrök azután vonultak ki miután bejelentés érkezett, miszerint a helybéliek betörőt tartanak vissza.

A rendőrség azt írta az esetről, hogy férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni. A rendőrök nem tudták megnyugtatni, a zavart férfi aktívan ellenállt az intézkedésnek, a testi kényszer pedig nem volt elégséges, ezért sokkolót alkalmaztak és meg is bilincselték. A férfi rövidesen elvesztette az eszméletét, és bár a rendőrök megpróbálták újraéleszteni, ez sem nekik, sem az időközben kiérkező mentőknek nem sikerült.

A most elkészült toxikológiai vizsgálatból kiderült, hogy a férfi szervezetében mérgező mennyiségű kokaint és dizájnerdrog jelenlétét is kimutatták.

 

A vizsgálat a halál okaként a kokain toxikus hatása kapcsán kialakult légzési és keringési elégtelenséget jelölte meg. Azt egyébként már a soron kívül elvégzett hatósági boncolás kimondta, hogy a férfi halála nem a rendőri intézkedés következtében állt be – írja a Police.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató