2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Magyarázkodik a Jobbik a migránskvóta támogatása után

A párt azt állítja, nem tudták, hogy a Gyöngyösi Márton által is támogatott rendelet kvóta szerinti migránsbetelepítést is előírna.

Pár nappal azután, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője a magyar baloldal EP-képviselőivel együtt támogatta azt a migránsok kötelező szétosztására vonatkozó javaslatot, amit aztán az uniós belügyminiszterek tanácsa többségi döntéssel elfogadott, a párt magyarázkodásba kezdett – írja a Magyar Nemzet.

Korábbi közleményükben a Jobbik illetékesei azt írják, most vált egyértelművé, hogy – a félrevezető kommunikációval szemben – a rendelet végső soron kvóta szerinti illegális migránsbetelepítést is előírna.

Nos, ha ez valóban így van, Gyöngyösi Márton nem tudta, mit is támogat valójában. Azt írják a jobbikos közleményben, hogy a Jobbik – Konzervatívok a magyar parlament európai ügyek bizottságában egyértelművé tette és részletesen indokolta elutasító álláspontját, valamint támogatta a bizottsági állásfoglalást. 

Az Európai Parlamentben a közeljövőben sor kerül majd a miniszterek tanácsa által elfogadott változat végső szavazására, amelyen a Jobbik – Konzervatívok képviselője nemmel fog szavazn – ígérik a felhívásban.

Ismert, az egykor radikálisan bevándorlásellenes Jobbik EP-képviselőjének neve is szerepel abban a névsorban, melyet Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezető-helyettese juttatott el szombaton az MTI-hez. A politikus úgy fogalmazott, az Európai Parlamentben a magyar baloldal összes képviselője támogatta azt a migránsok kötelező szétosztására vonatkozó javaslatot, amit az uniós belügyminiszterek tanácsa többségi döntéssel elfogadott. 

– Igent mondott a kötelező migránskvótára név szerint Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Dobrev Klára, Donáth Anna, Gyöngyösi Márton, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István is

– sorolta Nacsa Lőrinc.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató