2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Marco Rossi: Egyénileg több játékosunk is a tudása alatt játszott

A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Montenegró otthonában az Európa-bajnoki kvalifikációs sorozat harmadik játéknapján.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, összességében csalódott az eredmény miatt, mégsem lehet teljesen elégedetlen, hiszen a hazaiaknak több veszélyes lehetőségük is volt, így akár ki is kaphatott volna a magyar csapat.

Annak viszont örülhet a kapitány, hogy a válogatott sorozatban harmadik meccsén sem kapott gólt. Az Index azt kérdezte az olasz mestertől, szerinte ezenkívül volt-e más pozitívuma a mérkőzésnek.

Be kell látnunk, nem ez volt életünk legjobb összecsapása. Nem is feltétlenül csapatszinten, hiszen a játékosok betartották azt a taktikát, amelyet kértünk tőlük, egyénileg viszont többen is a tudásuk alatt játszottak. Neveket nem szeretnék mondani, de ha legalább 70 százalékot kiadtak volna néhányan magukból, akkor megnyertük volna a találkozót.

 

A magyar szövetségi kapitány főleg az első félidővel volt elégedetlen, leginkább pedig az nem tetszett neki, hogy a második labdákat rendre a hazaiak szerezték meg. „A második játékrészben már jobban figyeltünk a lepattanókra, ettől függetlenül hiányoltam az átlövéseket és az egyéni, váratlan megmozdulásokat, amelyek eldönthetnek egy olyan mérkőzést, amelyen ennyire mélyen védekezik a rivális.”

Rossi szerette volna tisztázni, hogy sohasem mondott olyat korábban, ami a montenegrói sajtóban és az ellenfél válogatottjánál szóba került, nevezetesen hogy Montenegró bármilyen, akár piszkos eszközöket is bevet a győzelemért. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a cserejátékosok szerepe kulcsfontosságú lehet, ezzel kapcsolatban pedig elárulta: Varga Barnabás és Csoboth Kevin is jól szállt be, bár utóbbi talán lehetett volna kicsit hatékonyabb, Kalmár Zsolt pedig szintén elvégezte a középpályán azokat a feladatokat, amelyet kértek tőle.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató