2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Átadták a Petőfi zenei díjakat – Az Ismerős Arcok az Év zenekara

Hetedik alkalommal adták át a Petőfi zenei díjakat szombaton, idén kilenc kategóriában ismerték el a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő előadóművészeit és alkotásait, többet a Petőfi-bicentenárium jegyében – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.

A Petőfi 200 emlékév alkalmából extra produkcióval is készült a közmédia, Takács Nikolas Horányi Julival adta elő A dal 2023-ban debütált Hazámban című duettet. 

A műsorban megemlékeztek az áprilisban elhunyt Máté Péter-díjas zenészről, Török Ádámról, a Mini együttes alapító-frontemberéről. 

Oláh Ibolyától A dal 2022 nyereménylemezének címadó dalát, a Gyere közelebbet akusztikus változatban hallhatta a közönség és a Duna dalversenyének kétszeres győztese, Pápai Joci, valamint a korábbi versenyzője, a Zaporozsec is színpadra állt.

A tájékoztatás szerint az Év női előadója elismerést Tóth Gabi nyerte el. Az énekesnő a februári Petőfi Zenei Díj – Az Életmű gálán az Omega híres slágerét, a Gyöngyhajú lányt adta elő, a Kossuth-díjas dalszövegíró, Adamis Anna életműdíja előtt tisztelegve. A fellépés különlegességeként a zenekar néhai frontemberével, Kóbor Jánossal virtuális duettben állhatott színpadra. 

Az Év férfi előadója elismerést Csík János vehette át. A Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapító tagja, prímása, énekese öt évvel ezelőtt kezdte meg együttműködését a kecskeméti Mezzo zenekarral. A népzenei és jazz-motívumokat ötvöző formáció, a Csík János és a Mezzo koncertjeivel itthon és a határon túl egyaránt sikeresen népszerűsíti a sajátos zenei fúziót.

Az Év zenekara elismerést az Ismerős Arcok kapta. A közlemény szerint a Máté Péter-díjas és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett együttes jellegzetes, magával ragadó hangzást és egyedi gondolatokat kínál a közönségnek. Dalaikban megjelenik a nemzet sorsa, a hazaszeretet, a családi egység, a kulturális értékek megóvásának fontossága. Az idei nemzeti összetartozás napján a Duna a tematikus műsorfolyamát 2022-es lemezbemutató koncertjükkel zárta.

 

(MTI nyomán)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató