2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Franciaországban már egymást verik az antifák és Zemmour támogatói (videó)

A rendőröknek könnygázt kellett bevetniük a zavargók megfékezése érdekében.

Éric Zemmour francia jobboldali politikus egy könyvdedikáló eseményt rendezett, azonban antifasiszta tüntetők miatt botrányba fulladt a rendezvény. Zemmour a Franciaország nyugati részén lévő Brest városában tervezett nemrég megjelent „Je n'ai pas dit mon dernier mot” ('Nem mondtam ki az utolsó szavam') című könyvének aláírását antifasiszta aktivisták zavarták meg, akik hangos Zemmour-ellenes felvonulással várták a politikust – számolt be a France Info, amit a Mandiner szemlézett.

Sajtóértesülések szerint a tüntetést a prefektus engedélyezte, ám néhány résztvevő gyülekezni kezdett a szálloda előtt. A tüntetőkhöz antifasiszta aktivisták csatlakoztak, kisvártatva mintegy 250-en lettek, ám ekkor eldurvult a helyzet, az összegyűltek ugyanis szidalmazni kezdték a politikust és megpróbáltak bejutni a szállodába, hogy megakadályozzák a dedikálást. Nem sokkal ezután az antifasiszta csapat összetűzésbe került a jobboldali politikus támogatóival ami összecsapáshoz vezetett.

 A tüntetők betörték a szálloda ablakát és megdobálták a dedikálásra érkezőket. A rendőröknek könnygázt kellett bevetniük a zavargók megfékezése érdekében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató