2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Abramovics nem hajlandó aláírni a Chelsea eladásából származó pénzek Ukrajnának történő átutalásáról szóló megállapodást

Roman Abramovics volt angol Chelsea-tulajdonos orosz üzletember nem hajlandó aláírni a labdarúgóklub eladásából származó pénzeszközök Ukrajnába történő átutalásáról szóló szerződést.

Erről a Daily Mail számolt be.

A kiadvány azt írja, hogy Abramovics azt szeretné, ha a pénz egy részét Oroszországból utalnák át az áldozatoknak. A brit kormány és az Európai Bizottság ezt ellenzi.

A brit külügyminisztérium reméli, hogy a pénzt még a tél előtt átadják Ukrajnának.

"Tavaly nyáron volt remény, hogy a pénzt átutalják, aztán januárban reméltünk előrelépést. Most abban reménykedünk, hogy a pénz még az év végi fagyok beállta előtt elkezd folyni Ukrajnába, de nincs garancia arra, hogy ez megtörténik" - mondta egy forrás a Daily Mailnek.

Korábban a Telegraph arról számolt be, hogy a brit kormány beleegyezik abba, hogy a Chelsea klubeladásából származó 2,3 milliárd fontos támogatást adjon át Ukrajnának. Abramovics még azelőtt jelentette be a Chelsea eladását, hogy felkerült volna a szankciós listára. Abramovicsnak a brit kormánytól kellett engedélyt kérnie a klub eladásának hivatalossá tételéhez. Tavaly tavasszal Abramovics megígérte, hogy a bevételt az ukrajnai áldozatok javára létrehozott alapba küldi.

Abramovics sajtószolgálata azonban később közölte, hogy neki semmi köze nincs ennek a pénznek az elosztásához.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató