2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

Milák Kristóf hullámvölgybe került, kihagyja a júliusi világbajnokságot

Nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon Milák Kristóf olimpiai, világ és Európa- bajnok úszó. Ezt a Budapesti Honvéd Sportegyesület jelentette be szerdán. A 200 méteres pillangó világcsúcstartója azzal indokolta „nehéz szívvel meghozott” döntését, hogy mentálisan és fizikailag sincs azon a szinten, hogy ott legyen a legjobbak között, ennek okait még keresi.

„Ez most egy nagyon mély hullámvölgy, viszont szeretném hangsúlyozni, hogy mindez nem párosul semmiféle kétségbeeséssel. Elfogadtam, és őszintén remélem, mindenki más is el tudja fogadni, hogy egy sportoló pályafutásában adódhat egy ilyen periódus, amikor hátra kell lépnie, újra fel kell töltődnie, ogy aztán ismét készen álljon a legnagyobb kihívásokra.”

A nyarat átgondolt, minőségi pihenéssel fogja tölteni, hogy szeptembertől még energikusabban és tudatosabban végezhesse az edzéseket. A közlemény így zárul:

„Köszönöm az úszóközösség, a Honvéd-család, a támogatók és a szurkolók megértését és támogatását. Ne féltsetek: hamarosan visszatérek!”

A Magyar Úszó Szövetség közleményében azt írta, hogy segítő kezet kell nyújtaniuk kell a gondokkal küzdő Miláknak, mert az a közös érdekük, hogy az úszó most pihenjen, töltődjön, és mindent megtesznek azért, hogy 2024-ben újra a legjobbak között legyen. .

„Nem titok, az elmúlt hetekben rengeteget beszélgettünk vele, én is, Sós Csaba doktor is, és sokan mások. Nyilván elsősorban annak érdekében, hogy hátha sikerül visszaterelni a medencébe – ám be kellett látnunk, közös érdek, hogy most pihenjen, töltődjék, még ha ez komolyan érinti is sportágunk eredményességét, többek között a gyorsváltóink esélyeit.” A szövetség szerint többer nyer azzal a magyar sport, ha Milák a nyáron pihen és erőt gyűjt, hogy „aztán újjászületve álljon ismét edzésbe szeptember elején.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató