2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Fákat döntött ki a vihar Budapesten, a víz elöntötte a várost (videó)

Fákat döntött ki, ágakat és vezetékeket szakított le a szerda késő esti vihar – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel. Mindeközben az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre két figyelmeztetést is kiadott: az egyiket zivatar, a másikat hőségriadó miatt.

A minap már írtunk, hogy a vihar a késő esti órákban több budapesti kerületben is fákat döntött ki, fennakadást okozott a tömegközlekedésben, és néhány kerületben a tűzoltókat is riasztották – írja az Index.

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azóta azt is közölte, szerda este különösen sok bejelentést kaptak XIV. és XV. kerületéből, ahol számos hatalmas fa dőlt az úttestre, parkoló autóra, kerítésre és házakra. Azt, hogy milyen állapotok uralkodtak a XIV. kerületben, az alábbi videón is jól lehet látni, amelyet egyik olvasónk küldött:

Pest vármegyében több városban, Gödön, Dunakeszin, Vác közelében, Kosdon ugyancsak fakidőlések nehezítik a közlekedést. Nagyrédén egy családi ház tetőszerkezetét vitte le a vihar. Dőltek ki fák Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is – írták a közleményükben.

Mindeközben az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre vonatkozóan is figyelmeztető előrejelzést tett közzé. Közlésük szerint zivatarok elsősorban az északkeleti, keleti megyékben fordulhatnak elő:

INTENZÍV CSAPADÉKHULLÁS, VIHAROS, 60-70 KM/H-S SZÉLLÖKÉSEK, SŐT NÉHOL AKÁR MÉG JÉGESŐ IS VÁRHATÓ.

Másrészt az ország nyugati felében, az Alpokaljánál is zivatarokra lehet számítani, de erre kisebb az esély. Az OMSZ arra is figyelmeztetett, hogy a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és a Dél-Alföld egy részén a középhőmérséklet  27 fok felett alakul. Másutt jellemzően 25 fok körül várható.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató