2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Klicsko kiakadt: szerinte a kormány lejáratókampányt indított ellene

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko videót készített, amelyen élesen bírálja a központi kormányt. Azt mondta, hogy a városi hatóságok és személyesen ő maga is "lejárató kampányok áradatával" néz szembe, a házkutatások és a büntetőügyek pedig "megbénítják a város hivatalainak és szolgálatainak munkáját".



A város vezetőjének őt bíráló videoüzenetét a közösségi médiában tették közzé.

Klicsko ismét a - központi kormányzatnak alárendelt - járási adminisztrációk vezetőit nevezte meg a menedékhelyeket érintő problémák felelőseiként:

"Győztünk már? Nincs más kihívás, a fő probléma Klicsko?! Vagy valaki izgul, hogy átvegye az irányítást a fővárosban? De önök a kijevi embereket a politikai harc helyzetének túszává teszik. Hiszen önök tönkreteszik mind a fővárosi önkormányzatot, mind a város létfenntartó rendszerét, háborús káoszt teremtve"

- mondja Klicsko.

Korábban olyan pletykák terjedtek el, hogy az elnöki hivatal Vitalij Klicsko elbocsátására készül a városi óvóhelyek állapota körüli botrányok közepette. A Strana azt is megírta, hogy Klicsko bírálta a kijevi kerületi vezetőket a rendezetlen menedékhelyek miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató