2024. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon26°13°

Könyörgés Korányihoz: Mentse meg az ellenzéket és cáfolja meg a Fideszt!

Ceglédy Zoltán balliberális politológus szerint Karácsony Gergely egykori tanácsadóját és „amerikai megbízóit is átverték, és a pénz zömét simán ellopták”.

Ceglédi Zoltán politikai elemző, publicista is reagált arra a sajtóértesülésre közösségi oldalán, mely szerint akár 3-3,5 milliárd forint körüli büntetés is járhat hat ellenzéki pártnak, amiért a tavalyi országgyűlési választás kampányában külföldről kaptak anyagi támogatást.

Bejegyzésének felütésében arró írt, hogy már egy hónapja jelezte, hogy hogy „Korányi Dávidnak elő kéne állnia a 2022-es négymilliárdnyi mikroadomány felhasználásának teljesítési igazolásaival, hogy pontosan milyen KULTÚRAVÁLTÓ missziót finanszíroztak az amerikai civil magyarok összeadott kis pénzecskéiből – és igen, egyúttal meghazudtolni a tavalyi közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet”.

Majd azza folytatta, „Márki-Zay Péter ugyanis szó szerint azt mondta, hogy az ő szervezete, az MMM volt az »ellenzéki CÖF«, és részletesen leírta a processzust is, amivel arra ügyeltek, hogy az ellenzéki kampány így finanszírozott elemein például ne legyen pártlogó, és ezáltal ne számolják bele a hivatalos kampányköltésekbe” – idézte a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőjét.

„Ne hazudd azt négyévente, hogy érdemes rád szavazni, hogy leváltod Orbán Viktort”. Ceglédi ezután hozzátette, hogy „hosszan lehetne arról értekezni, hogy a Fidesz miként csal rá a saját kampányelszámolására állami és egyéb forrásokból súlyos milliárdokat. (...) De akárhogy is:ha a Fidesz ezzel csal, úgy tavaly ezzel csalt Márki-Zay Péter is”.

Az elemző ezután arra is kitért, hogy „ahhoz nagyon-nagyon-nagyon butának kell lenni (most felidéztem azokat, akik ezt az ember ránk szabadították és azóta is rajongják: butaság pipa), hogy ne számoljanak vele, hogy a fideszes irányítás alatt álló szervek bizony le fognak csapni, és csak rájuk, csak az ellenzékre” – írja összeállításában a Mandiner.

„Hogy ez nem demokrácia? Hogy ez nem fair? Hogy így nem lehet nyerni? Akkor ne hazudd azt négyévente, hogy érdemes rád szavazni, ne hazudd, hogy leváltod Orbán Viktort, és pláne ne ülj be a parlamentbe sokmilliós fizetésért. Ha Orbánt választáson nem lehet legyőzni, akkor menj a barikádra vagy vonulj vissza a kertecskédbe” – húzta alá a publicista.

Ceglédi Zoltán ezután azzal folytatta, hogy „külön abszurd”, hogy az ÁSZ jelentéstervezete, – amely hárommilliárdnál is nagyobb büntetéssel sújtaná az ellenzéki összefogás pártjait – , a pénzt fölhasználó Márki-Zay-féle szervezetet nem érinti, hisz az nem párt. „Most röhöghetnek csak igazán a hatpárti összefogáson a vásárhelyi polgármesteri hivatalban”. „Kérem, vegye elő a teljesítési igazolásokat!”

Majd Korányi Dávidhoz szólt ismét. Mint fogalmazott, „tisztelt Korányi Dávid, kérem, vegye elő a teljesítési igazolásokat! Vágja a narancshatalom pribékjeinek a pofájába, hogy milyen érzékenyítő képzéseket tartottak országszerte, miként disszemináltak, hol jöttek létre a civil inkubáció új központjai, mutasson rá azokra a művészeti projektekre, amelyek mind-mind a kultúraváltási buzgalom elemei voltak! Mutassa fel a szervezete általa alapított ösztöndíjakat, a felújított közösségi tereket, mindazt, amit egy kul-tú-ra-vál-tó komplex projekt jelentene!

Cáfolja meg azokat a hazugságokat, amelyek szerint ez a dollárhalom sima kampánypénz volt, és Márki-Zay Facebook-oldalát meg az ezalényeget reklámozták belőle! Meg migránsszámlálót”.

„Pláne, hogy ha így lett volna, akkor azt is elárulom, Korányi úr, hogy önt és amerikai megbízóit súlyosan átverték, és e pénz zömét simán ellopták, a 2022-es ellenzéki kampányban ugyanis nem jelent meg plusz négymilliárd. Ami azért is merénylet, mert most emiatt fognak az ön pártjai súlyos gondba kerülni a soron következő EP- és önkormányzati választáson” – zárta gondolatait az elemző.


  
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató