2024. február 29. -
EUR : 391.26
USD : 362.28
Időjárás ikon15°

Nem unja: Hadházy ismét a Várban tüntet

Úgy tűnik, Hadházy Ákos nehezen viseli, hogy a diáktüntetések mára szinte teljesen kifulladtak, és továbbra is minden alkalmat megragad arra, hogy feltűnést keltsen. A független ország­gyűlési képviselő most a szovjet-orosz csapatok kivonulásának évfordulójára hivatkozva hirdet „megemlékezést” a karmelita kolostornál, ahogy fogalmazott: „a kordonkormány és a propagandagépezet székhelyénél”. 

Hadházy, aki ellen a korábbi kordonbontással összefüggésben már az ügyészség is eljárást indított, a közösségi oldalán úgy buzdít: „Ez a nap jó alkalom arra is, hogy több mint három évtizeddel a szovjet kivonulás után emlékeztessünk: a szabadság nem magától értetődő, azért mindennap, újra és újra tenni kell! Mert ha nem tesszük, a sötét erők ismét a totális zsarnokság felé löknek bennünket. A szomszédos Ukrajnában tankokkal és rakétákkal, itthon viszont – szintén orosz recept szerint – hazugsággal, manipulációval és fortélyos megfélemlítéssel  – fogalmaz az országgyűlési képviselő, aki szerint Magyarországon már nem lehet szabadságról beszélni.

A péntek délutánra hirdetett demonstráción Hadházyn kívül felszólal Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere, Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője, Majtényi László, a Soros-alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront tagja, valamint Ungváry Krisztián történész is.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató