2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Medvegyev erélyesen bírálta a zendülési kísérletet

Az események alakulása azt mutatja, hogy a katonai zendülést szervező személyek cselekedetei teljes mértékben megfelelnek egy jól átgondolt és megszervezett államcsínynek

- mondta Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

"Figyelembe véve a terv magas szintű előkészítését, az akciók szakmai koordinációját és a csapatmozgások minőségi ellenőrzését, jól átgondolt katonai tervről beszélhetünk, és olyan személyek részvételéről a lázadásban, akik korábban az Orosz Fegyveres Erők elit egységeiben szolgáltak, és valószínű, hogy külföldi szakemberek is részt vettek benne.

Ezért a múltbeli bűncselekményekről, az orosz védelmi minisztérium bizonyos kötelezettségeinek nem teljesítéséről, a katonai bázisok elleni "támadásokról" és a tisztviselők korrupciójáról szóló találgatások nem állják meg a helyüket. Ez képtelenség. Nyilvánvaló, hogy ez egy jól átgondolt és jól megtervezett művelet, amelynek célja a hatalom átvétele az országban.

Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen következményekkel jár egy államcsíny a legnagyobb atomhatalomban. Az emberiség történetében még soha nem fordult elő, hogy a legnagyobb nukleáris fegyverarzenált gengszterek irányítsák. Egy ilyen válság nyilvánvalóan nem korlátozódna egyetlen országra. A világ a pusztulás szélére kerülne.

Nem fogjuk hagyni, hogy az események egy ilyen forgatókönyvet kövessenek. Bármennyire is szeretnék ezt az őrült bűnözők és tisztelőik" - mondta.

Az oroszországi helyzetről folyamatosan frissülő cikkünket itt követheti nyomon!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató